Εκδήλωση στη Λάρισα με θέμα “Ιπποκράτης: Ψηφίδες μυθιστορίας” – Θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Μαρίλειας Γιαλούρη

Η κ. Μαρίλεια Γιαλούρη, με όχημα τη μυθιστορία, ανασυνθέτει τις ψηφίδες της ζωής και του έργου του μεγάλου γιατρού της αρχαιότητας. Ακολουθεί τα βήματα του Ιπποκράτη από την γενέτειρά του, την Κω, μέχρι τη Λάρισα που έγινε γι’ αυτόν δεύτερη πατρίδα στην οποία άσκησε το επάγγελμα του και ετάφη τον 4ο αιώνα π.Χ.

Το 2015 πολίτες της Λάρισας δημιούργησαν το σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» που έχει ως σκοπό την ανάδειξη του έργου αλλά και τη σύνδεση του Ιπποκράτη με την ταυτότητα της πόλης.

Με αφορμή την έκδοση του μυθιστορήματος της κ. Γιαλούρη από τις εκδόσεις 24 γράμματα, μέλη του συλλόγου θα μιλήσουν για το έργο του πατέρα της σύγχρονης ιατρικής και θα μας ταξιδέψουν στους τόπους που δίδαξε και άσκησε την «τέχνη» του.

Στην παρουσίαση εκτός από την συγγραφέα θα συμμετέχουν, εκ μέρους του συλλόγου, ο κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας, Πρόεδρος του συλλόγου καθώς και η κ. Αγγελική Χατζηαβραάμ, Φιλόλογος – Ψυχολόγος και η κ. Χριστίνα Ηλιάδη, Φιλόλογος – Νομικός μέλη του συλλόγου .

Την εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου υποστηρίζουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας – Γαλλική Πρεσβεία και οι εκδόσεις 24 γράμματα.

Μοιράσου το άρθρο