Εκδήλωση του ΠΜΣ – Παράρτημα Λάρισας την Τρίτη στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ

Παρουσιάστηκε σήμερα το πρόγραμμα της εξ αναβολής πολιτιστικής εκδήλωσης / συναυλίας που οργανώνουν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Λάρισας και το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.

Λευτέρης Γάλλος, πρόεδρος παραρτήματος Λάρισας ΠΜΣ

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν συνάδελφοι μέλη των παρακάτω σωματείων:
Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (Παράρτημα Λάρισας)
Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (Παράρτημα Τρικάλων)
Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (Παράρτημα Καρδίτσας)
Ένωση Επαγγελματιών Μουσικών στην Νυχτερινή Διασκέδαση
Σύλλογος Επαγγελματιών Δισκοθετών Λάρισας
Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών
Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας
Καθώς και η θεατρική ομάδα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

“Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης πάρουν μέρος στην μουσική πορεία που θα ξεκινήσει στις 7.00 μμ από την κεντρική πλατεία ως το κηποθέατρο Αλκαζάρ”, αναφέρει ακόμη ο Λευτέρης Γάλλος, πρόεδρος του παραρτήματος Λάρισας ΠΜΣ.

Στην σκηνή του Κηποθεάτρου από τις 7.30 μμ θα ξεκινήσει Dj set που επιμελείται ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δισκοθετών Λάρισας
Μετά τις 8.00 μμ θα υπάρξει καλωσόρισμα από τους διοργανωτές και θα ακολουθήσει το μονόπρακτο του Μπ. Μπρεχτ «Δημοψήφισμα». Αποτελεί το τελευταίο μέρος του έργου «Τρόμος κα Αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ». Παίζουν τα μέλη της θεατρικής ομάδας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας: Κώστας Ζαχαράκης, Φανή Καμπέρη, Στέλιος Τσιφτσής
Σκηνοθεσία: Βασίλης Καρμίρης / Κλασική κιθάρα και ηχητικά αποσπάσματα: Αχιλλέας Σίμος
Χαιρετισμοί από τον Γιάννη Σκόκα, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και τον Βασίλη Παρασκευόπουλο, πρόεδρο της κεντρικής διοίκησης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου
Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μεγάλη συναυλία από το έντεχνο – λαϊκό τραγούδι ως το παραδοσιακό, στην οποία συμμετέχουν:
Γιώργος Αγγέλης
Χρήστος Αγριόδημος
Νίκος Αλεξόπουλος
Γιώργος Αραμπατζής
Αντώνης Βλαχογιώργος
Γιώργος Γάλλος
Λευτέρης Γάλλος
Σπύρος Καβαλιεράτος
Χρήστος Καλαμπούκας
Μιχάλης Καραμούτης
Αλέξης Κασιάρας
Γιάννης Κατσανούλης
Γιάννης Κοτσερίδης
Πάνος Κράιας
Κώστας Κωστούλης
Χριστίνα Λιόλιου
Χρήστος Λόλας
Γιώργος Μαγαλιός
Σπύρος Μαγαλιός
Γιάννης Μακρυγιάννης
Δημήτρης Μαρογιάννης
Δέσποινα Μαύρου
Δημήτρης Μιχαλές
Βασίλης Μπακαγιάννης
Μαρία Μπέλλου
Δημήτρης Μποκόρος
Σπύρος Μποκόρος
Δημήτρης Μπουρνάκας
Σταύρος Ντούρος
Κώστας Παπαδημητρίου
Φώτης Παπανικολάου
Ρίτσα Πέτσα
Θάνος Ρούμπος
Νάσος Σαμόλαδος
Παναγιώτης Σδράλης
Ηλίας Τσακνάκης
Βαγγέλης Τσιμπανούδης
Αλέξανδρος Τσουμάνης
Άρης Φαλιάγκας
Χρήστος Φροξυλιάς
Δημήτρης Φωτιάδης
Μαρία Φωτιάδη

Την εκδήλωση παρουσιάζει η ηθοποιός και μουσικός: Έλενα Γράβαλου

Έξω από το χώρο του κηποθέατρου θα υπάρχουν stand του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, καλλιτεχνικών και άλλων σωματείων, φορέων ενώ το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος θα παρουσιάσει τις εκδόσεις και τους καταλόγους εκθέσεων που έχει πραγματοποιήσει. Η είσοδος θα είναι δωρεάν και παράλληλα θα κυκλοφορεί κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης των σωματείων που διοργανώνουν την εκδήλωση.
Η δράση διοργανώνεται από σωματεία εργαζομένων χωρίς χορηγούς με την εθελοντική συνεισφορά όλων των συναδέλφων. Η προώθηση της εκδήλωσης πέρα από το διαδίκτυο, γίνεται με εξορμήσεις σε χώρους, με κάποιες αφίσες. Η εκδήλωσή μας αποτελεί έναυσμα για να γίνουμε μια γροθιά στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας σε ένα (όπως επαναλαμβάνουν συνεχώς…) δύσκολο χειμώνα. Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο:
Ενώνουμε τις φωνές μας και την μουσική μας με όλους τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης!
Κάνουμε την τέχνη μας όπλο στα χέρια των πολλών που δίνουν μάχη ενάντια στην εκμετάλλευση, τη φτώχεια, της ανέχεια! Ο αγώνας είναι πολιτισμός!
Γινόμαστε ένα με τους εργαζόμενους, με τους καλλιτέχνες όλου του κόσμου για να μην «σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ».
Κανένας συνάδελφος να μη μείνει χωρίς ρεύμα στο σπίτι του. Άμεση μείωση των τιμών του ρεύματος. Να σταματήσει άμεσα η προκλητική επιδότηση των κερδών των παρόχων ενέργειας
Διεκδικούμε γενναίες αυξήσεις σε μισθούς στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα για την κάλυψη του μεγάλου κύματος ακρίβειας που τρώει το εισόδημά μας.
Ενημερώνουμε το Σωματεία μας, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας για προβλήματα, για διακοπή παροχής ρεύματος στα σπίτια. Οργανώνουμε τη συλλογική μας δράση για την υπεράσπιση της ζωής μας”.

Γιάννης Σκόκας, Πρόεδρος ΕΚΝΛ

“Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας ως μέρος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ βλέπει την Τέχνη και τον Πολιτισμό ως λαϊκό δικαίωμα και την πάλη για τη διεκδίκησή τους ως μέρος της ταξικής πάλης, του αγώνα των εργατών και του εργαζόμενου λαού όχι μόνο κόντρα στα σκουπίδια της πολιτιστικής βιομηχανίας αλλά και ως μέσο εμψύχωσης, διαπαιδαγώγησης, καλλιτεχνικής έκφρασης. Εργαλείο για το δυνάμωμα της ταξικής πάλης.
Αγωνιζόμαστε για να μπορέσει η εργατική τάξη να κατακτήσει αυτά που παράγει, αυτά που της ανήκουν. Η τέχνη, ο πολιτισμός είναι εφόδια, είναι τρόπος σκέψης, είναι στάση ζωής. Όμως στα χέρια των καπιταλιστών έχουν μία και μοναδική ερμηνεία: εμπόρευμα – κέρδος. Θεωρούμε καθήκον μας να καλλιεργούμε αντιστάσεις στην πολιτιστική σαπίλα και να προάγουμε τον πολιτισμό που καλλιεργεί θετικά τον άνθρωπο, τον πολιτισμό που αφυπνίζει συνειδήσεις.
Η ιστορία του εργατικού κινήματος είναι άλλωστε δεμένη με την πολιτιστική έκφραση και μας έχει αφήσει πλούσια πείρα και πλούσιο υλικό για το πώς οργανωνόταν οι πολιτιστικές ομάδες και τι επετύγχαναν στα βουνά με τους αντάρτες στα ξερονήσια, στις φυλακές. Σε όλες τις δύσκολες στιγμές ξεπηδούσαν ομάδες, οι οποίες με αυτοσχέδια ή έντεχνα σχήματα βοηθούσαν στην οργάνωση και την κλιμάκωση του αγώνα και ανέβαζαν το αγωνιστικό φρόνημα.
Με αυτή την ιστορική πείρα για εφόδιο και η δική μας εκδήλωση προβάλει την ανάγκη ενίσχυσης της αλληλεγγύης αλλά και του αγώνα, για τα δικά μας δίκαια-για να προστατεύσουμε την ζωή μας, ως διέξοδο στους «δύσκολους χειμώνες» που ξημερώνουν μπρός μας. Παράλληλα σημειώνουμε με αυτό τον τρόπο πως θεωρούμε προϋπόθεση για την αναζωογόνηση των ίδιων των σωματείων να εντάξουν αυτή την πλευρά, της πολιτιστικής δράσης, στον καθημερινή τους δραστηριότητα.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα Σωματεία να αγκαλιάσουν αυτή την ωραία πρωτοβουλία, να κάνουν υπόθεση δική τους την επιτυχία της. Είναι άλλωστε μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν μια δουλειά , με πολύ μεράκι και δημιουργική διάθεση από εξαιρετικούς καλλιτέχνες της πόλης μας”.

Δείτε τα παρακάτω δύο link με βιντεοσκοπημένο υλικό για την Πολιτιστική Εκδήλωση / Συναυλία:

 

Μοιράσου το άρθρο