“Επαγγελματίας… χοντρή”: Παρουσιάζεται στη Λάρισα το βιβλίο της Κατερίνας Τσιρίδου

Οι εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική» σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «ΑΝΕΜΟΣ» του Παναγιώτη Ιωαννίδη  παρουσιάζουν την πρώτη συγγραφική απόπειρα της Κατερίνας Τσιρίδου με τίτλο:  «Επαγγελματίας… χοντρή». Η συγγραφέας θα κουβεντιάσει για το βιβλίο με τον Θωμά Αστερίου, στιχουργό και Πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Πυθιωτών Λάρισας. Την παρουσίαση θα  πλαισιώσουν μουσικά μαζί με την Κατερίνα Τσιρίδου, ο Γιώργος Κολτσίδας με το μπουζούκι του  και ο Νίκος Πρωτόπαπας με την κιθάρα του. Η εκδήλωση έχει την υποστήριξη του πολιτιστικού συλλόγου Πυθιωτών Λάρισας και του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας «Η παρέα του Μ. Βαμβακάρη»

Ένα βιβλίο που ενοχοποιεί τα μειονεκτήματά μας και μας κάνει να αγαπάμε τον εαυτό μας.

Η Κατερίνα Τσιρίδου μέσα από τις προσωπικές της ιστορίες , άλλοτε μας συγκινεί και άλλοτε μας θυμώνει. Μα περισσότερο μας φέρνει αντιμέτωπους με τον εαυτό μας ως Θύτες αλλά και ως θύματα.

Ένα μικρό δείγμα του βιβλίου  όπως αναγράφεται στο οπισθόφυλλο:

Το βάρος είναι μια λέξη με πολλές έννοιες. Βαριά κληρονομιά υποδεικνύει κύρος, βαρύ φορτίο και βαριά ατμόσφαιρα υποδεικνύουν καημό ή πρόβλημα. Πολλά βαρύς ο καφές, βαρύς και ο χιονιάς, όνομα βαρύ σαν ιστορία, βαριά κατάρα, το βάρος των τύψεων! Βάρος στα ακίνητα, ειδικό βάρος στη χημεία. Βαρύ ζεϊμπέκικο. Αυτός μας το παίζει βαρύς ή βαρύ πεπόνι, μάγκας δηλαδή. Όλα έγιναν εις βάρος μου! Το δικό μου βάρος το κουβαλάω παλικαρίσια! Το ’χω κάνει κτήμα μου και με ακολουθεί στα καλά και στα άσχημα. Και να σας πω την αλήθεια, τελευταία άρχισε να με παραβαραίνει, οπότε αποφάσισα να γράψω για αυτό. Για να μου «φύγει το βάρος».

Η Κατερίνα Τσιρίδου υπηρετεί τα τελευταία τριάντα χρόνια το ρεμπέτικο τραγούδι με αγάπη και συνέπεια. Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους και έχει στο δυναμικό της  τέσσερα προσωπικά cd και πολλές συνεργασίες.  Επίσης  εμφανίζεται ως πρέσβειρα του Ρεμπέτικου τραγουδιού στο εξωτερικό με αμέτρητες συναυλίες και εργαστήρια. Διδάσκει επίσης  λαϊκό και ρεμπέτικο  τραγούδι  με μαθητές σε όλο τον κόσμο.

Η παρουσίαση θα γίνει στον πολυχώρο Κλίμαξ, οδός Ηφαίστου & Ελευθερίου Βενιζέλου στην Λάρισα Τηλέφωνο κρατήσεων: 241 025 1108.

Μοιράσου το άρθρο