Επιτυχημένη η εκδήλωση “Better Times: Are We Living Them?” στο πάρκο JOIST

Με επιτυχία διοργανώθηκε στο κέντρο καινοτομίας JOIST υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και του Ιδρύματος Συνέλευση Πολιτών της Μεσογείου (FACM), η εκδήλωση με τίτλο ‘’BETTER TIMES: ARE WE LIVING THEM?’’ του καλλιτέχνη Federico Alcaro. H εκδήλωση αποτελούσε αφορμή για συζήτηση και ανάλυση της έκθεσης Better Times, του Ιταλού καλλιτέχνη, μίας έκθεσης τέχνης κολάζ, που φιλοξενείται στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στη Λάρισα μέχρι τις 21 Οκτωβρίου.

Η συζήτηση ξεκίνησε από τη δομή της έκθεσης, την ιδέα που κρύβεται πίσω από αυτήν και τους λόγους για τους οποίους σχεδιάστηκε ως ένα πολυδιάστατο ταξίδι όπου τα έργα τέχνης αγγίζουν πέντε μεγατάσεις (πίστη, τεχνολογία, κλιματική αλλαγή, σύνορα/όρια, γεωπολιτική) που κυριαρχούν στον σημερινό μας κόσμο.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο καλλιτέχνης Federico Alcaro, ο συντονιστής ( κύκλος Θεσσαλίας) και μέλος του γνωμοδοτικού συμβουλίου του Ιδρυμάτος Συνέλευση Πολιτών της Μεσογείου Νίκος Πουτσιάκας, ο οποίος μίλησε για το πρόγραμμα και τους στόχους της FACM, και ο αρχιτέκτονας και επιμελητής της έκθεσης Τάχος Κάρλο, επίσης μέλος του Ιδρύματος.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης χαιρέτισαν την εκδήλωση με βίντεο από την Ιταλία που βρίσκονται τώρα, οι 2 καλλιτέχνες που συμμετέχουν και αυτοί με τα έργα τους στο Γαλλικό Ινστιτούτο στην έκθεση BETTER TIMES. Ο λόγος για τον Βραζιλιανό γλύπτη και αρχιτέκτονα Nicolas Fiedler, που μίλησε για το έργο του Mankind και πως γεννήθηκε η ιδέα, και τον Γκανέζο στυλίστα Victor Reginald Bob Abbey-Hart, που εξήγησε επίσης στο κοινό πως δημιουργήθηκε το έργο του Βureaucrazy.

Στο τέλος των ομιλιών και των παρουσιάσεων ξεκίνησε ένας δημιουργικός διάλογος με το κοινό για το πως μπορούν να βελτιωθούν οι ζωές μας γύρω από τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας, και ως κλείσιμο ως καλλιτέχνης Federico Alcaro έθεσε 2 ερωτήματα στο κοινό, τα οποία ζήτησε να τα απαντήσουν στο εαυτό τους.

Ζούμε τις καλύτερες στιγμές για το υπόλοιπο των ζωών μας;

Πως μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο μας, το μέλλον μας;

Μοιράσου το άρθρο