Εργαστήρι – Ακρόαση από το Θέατρο των Οδοιπόρων στο Μύλο του Παππά

Το Θέατρο των Οδοιπόρων διοργανώνει ακρόαση για τις νέες παραγωγές της ομάδας, που θα διεξαχθεί σε μορφή εργαστηρίου με τους/ις συμμετέχοντες/ουσες υποψηφίους/ες διάρκειας δύο ωρών (ασκήσεις κινησιολογίας, ορθοφωνίας, υποκριτικής) με τους Ζωή Τζιότζιου – χορεύτρια/χορογράφο, Ελένη Σαμαρίνα – μουσικό/τραγουδίστρια, Άκυ Μητσούλη – σκηνοθέτη, Γιώργο Παπαδόπουλο – ηθοποιό.

Το δίωρο εργαστήρι ακρόασης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8/4 στο κεντρικό κτίριο του Μύλου του Παππά, στον 2ο όροφο από τις 13:00 έως τις 15:00.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, τους εργαζόμενους αυτής και τον αντιδήμαρχο κο Πάνο Σάπκα για την παραχώρηση του χώρου.

Συγκεκριμένα για τις εξής επόμενες καλλιτεχνικές εργασίες:

1) Αναζητούνται ηθοποιοί και χορευτές, γυναίκες και άντρες ερμηνευτικής/σκηνικής ηλικίας 18-60 για την καλλιτεχνική ολοκλήρωση της performance εν δημιουργία, με συγκεκριμένες κοινωνικές και πολιτικές αφορμές και στοχεύσεις: ΄΄Παλαιστίνη-Συρία:Αγώνας για μία Ανάσα Ελευθερίας, σε κείμενα Παλαιστινίων και Σύρων ποιητών, σε μουσική διδασκαλία Ελένης Σαμαρίνα, χορογραφίες της Ζωής Τζιότζιου, δραματουργία και σκηνοθεσία Γιώργου Παπαδόπουλου.

Η συγκεκριμένη performance εν δημιουργία, παρουσιάστηκε δις σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων το καλοκαίρι του 15’ στο Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ και το καλοκαίρι του 16’ στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Κατσίγρα.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν και θα ολοκληρώσουν τον κύκλο του συγκεκριμένου εγχειρήματος της ομάδας αρχικά στην πόλη μας, σε συνεργασία με ακόμα έναν φορέα πολιτισμού στο τέλος του ΄22 , στην Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2023 και στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2023.

2 ) Ακόμα, σχεδιάζεται να παρουσιαστεί μία νέα εξ΄ ολοκλήρου παραγωγή στην αρχή της άνοιξης του ΄23 στην πόλη της Λάρισας σε σκηνοθεσία Άκυ Μητσούλη, δραματουργία και καλλιτεχνική επιμέλεια Γιώργου Παπαδόπουλου, μουσική διδασκαλία Ελένης Σαμαρίνα, χορογραφίες Ζωής Τζιότζιου, έχοντας ως κείμενα αναφοράς και μελέτης τα Ορφικά-βακχικά και την Θεογονία του Ησίοδου.

Για αυτήν την νέα καλλιτεχνική εργασία, αναζητούνται επίσης γυναίκες /άντρες ηθοποιοί και χορευτές /ριες ερμηνευτικής/σκηνικής ηλικίας 18 – 60 ετών για την δημιουργία μίας παράστασης που ενέχει το στοιχείο της τελετουργίας στις παραστατικές τέχνες στο σήμερα και δει, στο θέατρο.

Οι ηθοποιοί και χορευτές /ριες για τις δύο παραγωγές, θα υπογράψουν συμβόλαιο για αποδοχές επί των προβών, των ημερομισθίων ανά παράσταση και για την ασφαλιστική τους κάλυψη.

Το δίωρο εργαστήρι ακρόασης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8/4 στο κεντρικό κτίριο του Μύλου του Παππά στον 2ο όροφο, από τις 13:00 έως τις 15:00.

Ώρα προσέλευσης: 12:30 – 13:00

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να λάβουν μέρος καθ΄ όλη την διάρκεια του εργαστηρίου.

Οι υποψήφιοι/ες ενδιαφερόμενοι/ες ηθοποιοί/χορευτές/ριες πρέπει να έχουν μαζί τους βιογραφικό, μία πρόσφατη φωτογραφία τους, καθώς επίσης να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια.

Με το τέλος του δίωρου εργαστηρίου της ακρόασης θα ακολουθήσει προσωπική συνέντευξη/συζήτηση του κάθε συμμετέχοντα με τους βασικούς συντελεστές της ομάδας.

Περαιτέρω πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 6974186545.

Σας ευχαριστούμε και σας αναμένουμε!

Με εκτίμηση,

Θέατρο των Οδοιπόρων

Θέατρο των Οδοιπόρων/Σκηνή Παραστατικών Τεχνών Λάρισας

Η ομάδα πολιτισμού και τεχνών Οδοιπόροι, έρχεται να φωτίσει σαν λυχνάρι τις τέχνες για να κυλήσουν ομαλά και γοργά σαν μια ρόδα, ανοίγοντας τις ακτίνες τους μέχρι να φτάσουν στον στόχο τους, το άγγιγμα στις ψυχές των ανθρώπων!

Θέατρο Μουσική Χορός Κινηματογράφος Εικαστικά Εκθέσεις Βιβλιοπαρουσιάσεις Εργαστήρια

Ίδρυση – έναρξη δραστηριοτήτων των Οδοιπόρων τον Σεπτέμβριο του 2012 στην πόλη της Λάρισας. Έδρα-χώρος δημιουργίας της ομάδας (εργαστήρια-πρόβες), από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως και σήμερα, η πολιτιστική κοιτίδα του Μύλου του Παπά και συγκεκριμένα οι χώροι του κεντρικού κτιρίου, το Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο και οι Λέσχες Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Μοιράσου το άρθρο