Η έκθεση “General Meeting” του Χρήστου Τριανταφύλλου στην γκαλερί BRAGGART

Η γκαλερί σύγχρονης τέχνης BRAGGART παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του ζωγράφου και street artist Χρήστου  Τριανταφύλλου με τίτλο «General Meeting», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 19:00 στο art box της γκαλερί στη διεύθυνση Παπακυριαζή 55 & Σκαρλάτου Σούτσου, στο κέντρο της  Λάρισας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Νοεμβρίου 2023.

Ο Χρήστος Τριανταφύλλου, δημιουργεί υπερρεαλιστικά τοπία αντλώντας ερεθίσματα από διάφορους τόπους που έχει επισκεφτεί, από συζητήσεις, από τη βιβλιοθήκη του πατέρα του, αλλά και από τον τόπο στον οποίο μεγάλωσε. Αποφεύγει τη ρεαλιστική απεικόνιση και δίνει έμφαση στη δημιουργία νέων ζωγραφικών συνθέσεων. Ο τομέας της αναμόρφωσης του τοπίου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την αίσθηση του χώρου και των παράλληλων επιπέδων.  Με αυτόν τον τρόπο, καταφέρνει να δημιουργήσει δικούς του χώρους με επάλληλα επίπεδα, μεγεθύνοντας ή σμικρύνοντας τα υπάρχοντα αντικείμενα, αποδίδοντάς τους έτσι δυσανάλογες διαστάσεις στο χώρο και στο χρόνο.

Συγκεκριμένα, στη σειρά έργων διερευνάται η ψευδαίσθηση του χώρου που είναι κυρίως σχεδιαστική με μια εναλλαγή επίπεδων μονοχρωματικών επιφανειών, αλλά και με την ένταξη της χειρονομίας, κατά κύριο λόγο, στο φόντο των έργων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας ποικιλομορφίας γραφών μεταξύ του πλακάτου και των χειρονομιακών στοιχείων, που όπως στο φυσικό περιβάλλον έτσι και στο σχέδιο υφίσταται μία ιεράρχηση των οπτικών στοιχείων.  Άλλα βρίσκονται μπροστά και άλλα πιο πίσω. Στην παρούσα σειρά έργων, αυτά παρουσιάζουν ασυμμετρία στην προοπτική, στη δυναμικότητα των χρωμάτων, στην πόλωση αλλά και στη λειτουργική τους δομή. Ο χώρος είναι προσανατολισμένος, μεταβλητός και ανομοιογενής.

Η σειρά έργων έχει βιωματικό χαρακτήρα. Οι συμβολισμοί συνιστούν μία αναμόρφωση της πραγματικότητας. Ο κεντρικός χαρακτήρας των έργων είναι ο Ρούλης, ο οποίος έχει το ρόλο του παρατηρητή. Είναι ένας πολυμορφικός  χαρακτήρας που αλλάζει ανάλογα με τις συνθήκες της εκάστοτε σύνθεσης. Αυτό συμβαίνει γιατί το κάθε έργο αποδίδει ένα ξεχωριστό συναίσθημα, ένα άλλο βίωμα, μία διακριτή κατάσταση. Λειτουργεί κατά κάποιον ιδιαίτερο τρόπο ως προέκταση του συνειδητού του κόσμου, από τα υπερρεαλιστικά τοπία με τα σύγχρονα κτίρια μέχρι το διαστημόπλοιο που αποτελεί έναν τρόπο διαφυγής.

Όπως μπορεί να παρατηρηθεί, ο γραφιστικός-καρτούν χαρακτήρας, όπως και οι μεγάλες περιοχές με τα ενιαία χρώματα, αποτελούν τα κυρίαρχα στοιχεία των συνθέσεών του. Ο κύριος σκοπός είναι η δημιουργία συνθέσεων που έχουν μία αίσθηση δυναμικής, ηρεμίας και σταθερότητας· όπου τα χρώματα, τα σχήματα και το κενό που δημιουργείται ανάμεσά τους, το οποίο από μόνο του είναι δημιουργός χώρου, καταφέρνουν να ισορροπήσουν εν μέσω αυτής της έντονης ακροβασίας.

 

Βιογραφικό

Ο Χρήστος Τριανταφύλλου γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στις Σέρρες. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών στη Φλώρινα. Συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη ζωγραφική και τη χαρακτική, δημιουργώντας έργα με βάθος, υφή και αισθητική αξία.  Έχει δημιουργήσει οχτώ τοιχογραφίες graffiti και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις.

Διοργάνωση:BRAGGART Contemporary Gallery (Founded by Androniki Daskalou)

Εγκαίνια:  25 Οκτωβρίου  2023, 19:00-22:00

Διάρκεια: 25 Οκτωβρίου – 18 Νοεμβρίου 2023

Ωράριο: Δευτέρα Κλειστά, Τρίτη και Πέμπτη 10:00-14:00, Τετάρτη και Παρασκευή 12:00-20:00, Σάββατο 10:00-14:00

Κατόπιν ραντεβού: 6908622813

Διεύθυνση: BRAGGART, art box Παπακυριαζή 55 & Σκαρλάτου Σούτσου, Κέντρο Λάρισας

Μοιράσου το άρθρο