“Η Ακρόαση” για δύο ημέρες στο Χατζηγιάννειο

Τη γερμανογαλλική ταινία “Η Ακρόαση” προβάλει τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23  Νοεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Υπόθεση

Η Άννα Μπρόνσκι είναι δασκάλα βιολιού σε κάποιο ωδείο. Ενάντια στις συμβουλές των συναδέλφων της, ουσιαστικά επιβάλλει την προαγωγή ενός μαθητή της, του Αλεξάντερ, στον οποίο διακρίνει ένα σπάνιο μουσικό ταλέντο.

Καθώς προετοιμάζει, με μεγάλη αφοσίωση, τον μαθητευόμενό της για τις τελικές εξετάσεις, αρχίζει να παραμελεί σταδιακά τον νεαρό γιο της Γιόνας, ο οποίος είναι επίσης μαθητής βιολιού.

Με την ημέρα της τελικής ακρόασης να πλησιάζει, η Άννα πιέζει όλο και περισσότερο τον Αλεξάντερ, ζητώντας το τέλειο, με οποιοδήποτε κόστος…

Η ταινία αφορά κυρίως στις βασανιστικές διαπροσωπικές σχέσεις και την ευθύνη των οικογενειών πάνω στο ζήτημα της διαμόρφωσης του χαρακτήρα ή την καλλιέργεια του ταλέντου, καθώς και στον ζωτικό χαρακτήρα των βασικών επιλογών στη ζωή «που είναι πολύ μικρή για να γίνεις καλός μόνο σε ένα πράγμα».

Ειδική μνεία στη Νίνα Χος, (βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν).

Δραματική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 99′

Γερμανογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ίνα Βάισε με τους: Νίνα Χος, Σόφι Ρόις, Θόρστεν Μέρτεν

Γενική είσοδος 4 ευρώ

 

Μοιράσου το άρθρο