Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας γιορτάζει το βιβλίο – Εκδήλωση με τον συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» στο πλαίσιο των εκδηλώσεών της για το βιβλίο που γιορτάζει όλον τον Απρίλιο, πραγματοποιεί εκδήλωση την 1η Απριλίου 2024 και ώρα 7.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης με προσκεκλημένο τον συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη.

Στην εκδήλωση αυτή ο συγγραφέας θα μας συστήσει ο ίδιος τον λογοτεχνικό του κόσμο. Θα συζητήσουμε για όλα τα βιβλία της δεκαπενταετούς πορείας του στη λογοτεχνία, από τα πρώτα, τον «Ανάμιση τενεκέ» και την «Δεξιά τσέπη του ράσου» μέχρι τα πρόσφατα, «Ενάμισυ δευτερόλεπτο φως», «Τα απόνερα της Σοφίας» και «Ιπποπόταμοι συντροφιάς».

Οι ιστορίες των βιβλίων του Μακριδάκη διαδραματίζονται στο μεγαλύτερο μέρος τους στο νησί του, την Χίο, όπου γεννήθηκε και πλέον κατοικεί μόνιμα. Η μικρή κοινωνία για τον Μακριδάκη είναι δείγμα της ευρύτερης πραγματικότητας. «Αν ξέρεις πολύ καλά τον τόπο σου, ξέρεις όλη τη γη» δηλώνει. Τα πρόσωπα στα βιβλία του είναι αρκετές φορές πρόσωπα υπαρκτά, απλοί άνθρωποι του νησιού.

Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πώς ένας λογοτέχνης με τα χαρακτηριστικά του Μακριδάκη προσλαμβάνει και αποτυπώνει στο έργο του την περίοδο της κρίσης στη χώρα μας, οπότε και παράγεται ο μεγαλύτερος όγκος του έργου του. Ο Μακριδάκης, ερευνητής ιστοριοδίφης, φυσικός καλλιεργητής, ακτιβιστής, δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία για το περιβάλλον, κοινωνικό και φυσικό, τόσο που ο τρόπος και οι λεπτομέρειες με τις οποίες αποτυπώνει τη φύση και τους χαρακτήρες των ιστοριών του, οδήγησαν σε κινηματογραφική και θεατρική τους αναπαράσταση.

Θα ακολουθήσει εκτενής συζήτηση του συγγραφέα με το κοινό.

Την συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Λάμπρος Αναγνωστόπουλος.

 Την εκδήλωση υποστηρίζουν ο εκδοτικός οίκος «Εστία» και το βιβλιοπωλείο «Γραμμή».

 

Μοιράσου το άρθρο