Η ΕΜΛ Φιλιππούπολης έγινε μέλος του CIOFF

Η ΕΜΛ Φιλιππούπολης, στις 27 Νοεμβρίου 2021, έγινε μέλος της μεγάλης οικογένειας του CIOFF.  Μετά την παρουσίαση των δράσεων του συλλόγου από τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Σιδέρη Δελαρούδη, η Γενική Συνέλευση του Εθνικού Τμήματος του  CIOFF, ομόφωνα αποφάσισε την αποδοχή του αιτήματος της Λέσχης  να καταστεί μέλος  CIOFF.
 
Το C I O F F® είναι μία μη κερδοσκοπική παγκόσμια οργάνωση, που είναι Επίσημος Εταίρος της UNESCO. Το C I O F F® είναι Διαπιστευμένο από την Επιτροπή της UNESCO Ανεκτίμητης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, (Official Partner of UNESCO. CIOFF® Accredited to the UNESCO ICH – Intangible Cultural Heritage – Committee). Ιδρύθηκε το 1970 στο Confolens της Γαλλίας.

 
Τα μέλη του είναι τα εθνικά τμήματα των χωρών μελών.
 Αντιπροσωπεύουν τα φολκλορικά φεστιβάλ των χωρών τους, πολιτιστικούς φορείς, χορευτικά συγκροτήματα και φυσικά πρόσωπα που ασχολούνται με οιανδήποτε μορφή λαϊκού πολιτισμού.
Στο CIOFF συμμετέχουν 112 χώρες και υπάρχουν 63 Εθνικά Τμήματα, μεταξύ των οποίων και το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα.

 
Οι στόχοι του είναι η φιλία μεταξύ των λαών όλου του κόσμου και η κατανόηση στο πεδίο των παραδοσιακών τεχνών και των παραδόσεων. Να υπηρετήσει τους σκοπούς της UNESCO στο τομέα του φολκλόρ. Να προωθήσει και να διαφυλάξει τις παραδοσιακές τέχνες και τις ερασιτεχνικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Να εμπλουτίσει την πολιτιστική, καλλιτεχνική και οργανωτική ποιότητα των φολκλορικών φεστιβάλ. Να ενθαρρύνει διεθνείς ανταλλαγές μεταξύ μελών στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς. Να υπηρετήσει την ιδέα της ειρήνης μέσα από τους παραπάνω στόχους.
 
Το CIOFF είναι επίσημος εταίρος στην Επιτροπή Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

 

Μοιράσου το άρθρο