Η θεατρική παράσταση “Τα Χριστούγεννα του Τεμπέλη” απόψε στο αμφιθέατρο του 6ου Λυκείου Λάρισας

Σήμερα Πέμπτη 09/12 και ώρα 19:00 στο αμφιθέατρο του 6ου Γυμνασίου – 6ου Λυκείου Λάρισας, ο Ξενώνας «Αργίσσα» και τα Προστατευόμενα Διαμερίσματα Α΄ και Β΄ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Τα Χριστούγεννα του Τεμπέλη», βασισμένη στο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Ο Ξενώνας και τα Προστατευόμενα Διαμερίσματα Α΄ και Β΄  αποτελούν Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και φιλοξενούν άτομα με ψυχικές διαταραχές και σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Φέτος επέλεξαν  να παρουσιάσουν το θεατρικό δρώμενο με τη συμμετοχή των ενοίκων και προσωπικού των Δομών.  Ο μαστρο Παύλος ο Πισκολέτος,  καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, πνίγει τον πόνο της ανέχειάς του στο ρούμι, αναπτύσσοντας θεωρίες περί τεμπελιάς. Διωγμένος από την σύζυγο και το παιδί του μη μπορώντας εξαιτίας της τεμπελιάς του να τους προσφέρει τα απαραίτητα σκαρφίζεται ένα σχέδιο συμφιλίωσης όταν η τύχη τον ευνοεί παρουσιάζοντας  μπροστά του ένα παιδί με μια γαλοπούλα.

Οι συντελεστές:

Σκηνοθεσία – θεατρική προσαρμογή: Άκης Μητσιούλης

Μουσική: Μανώλης Ντάλλας

Φώτα και ήχος: Θωμάς Βαρδακώστας

Ηθοποιοί (ένοικοι και εργαζόμενοι στον ξενώνα): Κωνσταντίνος Φωτίου, Ιωάννης Μπούρας,  Αντώνιος Τσαγκούλης,  Αθανάσιος Ρουμπιές, Νικόλαος Γκονέλας, Σταματία Λάτρα

Αφηγητές: Βασιλική Καραλή, Μαρία Κωστούλη

Η παράσταση ανεβαίνει με την βοήθεια του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Κιλελέρ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2410 554373.

Στο θέατρο θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα κατά του covid 19.

Δικαίωμα εισόδου θα έχουν όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Μοιράσου το άρθρο