Η Λάρισα ξαναμπαίνει στους ρυθμούς του Πηνειού

Επιστροφή μετά από δύο χρόνια πανδημίας για το δημοφιλές Φεστιβάλ Πηνειού, που ανοίγει τις πύλες του με πλούσιες δράσεις στις 21 Ιουνίου, ενώ με αφορμή την… επανεκκίνηση παραχωρήθηκε σχετική συνέντευξη τύπου από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Πάνο Σάπκα.

Με συναυλίες γνωστών και αγαπημένων καλλιτεχνών (Αλκίνοος Ιωαννίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Υπόγεια Ρεύματα, Bloody Hawk, Παιδί Τραύμα, Numa Crew κλπ.) παραδοσιακά ακούσματα, παιχνίδια, βιωματικές δράσεις, εργαστήρια κ.ά., το φεστιβάλ αναμένεται να υποδεχθεί πλήθος κόσμου, ρίχνοντας αυλαία το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιουνίου.

«Μετά από δύο χρόνια, ανυπομονούμε να ξανασυναντηθούμε στο ποτάμι, να διασκεδάσουμε, να μάθουμε, να παίξουμε. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να φτιάξουμε ένα τετραήμερο που θα μείνει αξέχαστο.

Το φεστιβάλ Πηνειού το θεωρούμε την κορωνίδα των εκδηλώσεών μας.

Ένα φεστιβάλ με επίκεντρο το ποτάμι, με πολλή μουσική και πολλές βιωματικές δράσεις στις οποίες καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες, μικροί και μεγάλοι.

Το ποτάμι βέβαια, θα είναι στο επίκεντρο από πολύ νωρίτερα φέτος, από τις 10 του μήνα οπότε θα εγκαινιάσουμε το πρότζεκτ inside the myth – στα χνάρια του μύθου που θα μετατρέψει το δρόμο προς το ποτάμι σε μια μεγάλη γκαλερί από Έλληνες και Ιταλούς εικαστικούς με έργα που θα μείνουν να μας το θυμίζουν.

Γιατί φέτος, με καθυστέρηση δύο χρόνων, το φεστιβάλ γίνεται 20 χρονών! Θα ξεκινάει με έκθεση σύγχρονης τέχνης εδώ στον Μύλο του Παππά και μια τεράστια τοιχογραφία, θα συνεχίζεται με μια open gallery στην οδό βενιζέλου και θα καταλήγει με μια εγκατάσταση στη γέφυρα Αλκαζάρ και μια τοιχογραφία στο ποτάμι.

Το φεστιβάλ θα ανοίξει στις 21 Ιουνίου με την κλασική ποδηλατοβόλτα από την Ακαδημία Ποδηλασίας του Δήμου Λαρισαίων και πολλή… φασαρία από το Σύνολο Κρουστών του Μουσικού Σχολείου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σάπκας.

Στο Φεστιβάλ Πηνειού μετέχουν με αναρίθμητες καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις και αθλητικές δραστηριότητες πάνω από 50 φορείς, σύλλογοι και δομές του δήμου, ενώ όλες οι δράσεις είναι διαδραστικές.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο στο larissapress.gr

 

Μοιράσου το άρθρο