“Η Μικρή Γοργόνα” θα ζωντανέψει στην σκηνή του ΔΩΛ

Ένα εξαίσιο θέαμα θα παρακολουθήσουν όσοι καταφέρουν να παρευρεθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας την ερχόμενη Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, στις 8μμ.Το γνωστό παραμύθι του Άντερσεν “Η Μικρή Γοργόνα” θα “ζωντανέψει” στην σκηνή του ΔΩΛ, από μαθητές και μαθήτριες της Σχολής Μπαλέτου Μαρίας Δαλαμάγκα και του ΚΔΑΠ FAME. Μαθητές και μαθήτριες θα ενσαρκώσουν τους γνωστούς ρόλους της Άριελ, του Κάβουρα, του Έρικ κ.α. με το αριστουργηματικό μουσικό έργο της Μουσικής των Νερών του Γκέοργκ Φρίντριχ Χαίντελ (Watermusic).

Τις χορογραφίες έχουν επίσης δημιουργήσει οι δασκάλες: Αραπατσάνη Βασιλική, Μπάρδη Άννα και Πέτκου Έλενα (υπεύθυνη στο εργαστήρι χορού και θεάτρου ΚΔΑΠ FAME).

Την διδασκαλία στη χορογραφία της πολεμικής τέχνης Ninjutsu έχει κάνει ο Επαμεινώνδας Παπαευαγγέλου.

Τους κύριους ρόλους ερμηνεύουν οι μαθήτριες των Επαγγελματικών Τμημάτων RAD της Σχολής Μπαλέτου Μαρία Δαλαμάγκα και κάτοχοι των αντίστοιχων τίτλων εξετάσεων της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου (με την σειρά που εμφανίζονται). Άριελ η Μικρή Γοργόνα: Τζέμου Ζωή (Advanced Foundation RAD), Ποσειδώνας και Ιέρεια: Καπανίδου Αθανασία-Σταυρούλα (Intermediate RAD) ,Κάβουρας Σεμπάστιαν και Ούρσουλα: Μάκκα Δήμητρα-Ρένια (Intermediate RAD), Καπανίδου Ελευθερία (Advanced 1 RAD). Επίσης χορεύουν μαθήτριες από τα τμήματα προνηπίων και νηπίων, δημοτικού όλων των τάξεων (από τις τάξεις Grade 1 έως και Grade 4) καθώς και μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου.

Την μουσική επιμέλεια έχουν οι: Μαρία Δαλαμάγκα, Αντωνία Νταλανίκα και Δημήτριος Καραγασλής (Audiolab studio). Τα σκηνικά έχει δημιουργήσει ο Γιώργος Καλαμάρας και τα κοστούμια η Ειρήνη Αργυρού (κατάστημα ΧΟΡΟΣ). Την εικονοληψία και βιντεοληψία έχει αναλάβει ο Δημήτρης Γκουσγκούνης (Jim Gousgounis Photography) και την αφήγηση του έργου ο Δημήτρης Φωτίου.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι οι: Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ράπτου και MARSA (Ακαδημία Αθλημάτων Μαίρης Ράπτου), η εταιρεία MIKEL Coffee Company, τα Βιβλιοπωλεία Άνεμος και Πάπουτσας, το Φροντιστήριο Αγγλικών Ηρακλή Γερογιώκα, το Κομμωτήριο Θώμη Hair Studio, ο Φούρνος Ζυμώσεις Πουρνάρα, η Συγγραφέας/Ποιήτρια Μαρία Παναγή και το Pet Shop Lucky & Mailo της Κατερίνας Κουρτίδου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μοιράσου το άρθρο