Η παράσταση “Κούκλα Νεράιδα” στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας από την Σχολή Μπαλέτου Μαρία Δαλαμάγκα

Μια ξεχωριστή παράσταση θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρεθούν στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στις οκτώ το βράδυ.

Οι σπουδαστές της αναγνωρισμένης από το κράτος σχολής χορού Μαρίας Δαλαμάγκα θα ενσαρκώσουν ρόλους εμπνευσμένους από το ομώνυμο μπαλέτο ρεπερτορίου The Fairy Doll at the Toy Shop, του Marius Petipa.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια της σχολής και υπεύθυνη για την διασκευή του έργου κ. Δαλαμάγκα, εξηγεί πως εμπνεύστηκε από την τεχνητή νοημοσύνη και από τον τρόπο που αυτή επηρεάζει πλέον όλους τους τομείς της ζωής μας. Έτσι αναβιώνει το μπαλέτο αυτό, σε μουσική Josef Bayer που έκανε πρεμιέρα το 1903, με ήρωες που ταυτίζονται με την σύγχρονη εποχή μας.

Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν μικροί και μεγάλοι σπουδαστές της ομώνυμης σχολής. Τα ευφάνταστα κοστούμια δημιούργησε η κ. Ελένη Ψύρρα και τα σκηνικά ο Γιώργος Καλαμάρας. Την διδασκαλία και τις χορογραφίες ανέλαβαν οι καθηγήτριες Μαρία Δαλαμάγκα και Πελαγία Σδρούλια και την επεξεργασία της μουσικής η Αντωνία Νταλανίκα. Την αφίσα της παράστασης, με την χρήση προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης, ανέλαβε ο εκπαιδευτικός Νίκος Ράπτης. Το πρόγραμμα της παράστασης φιλοτέχνησε η Εύη Λιάκου (Logotype adv.) και η ηχογράφηση της μουσικής έγινε στο Pink Studio.

Εικονολήπτης και φωτογράφος είναι ο κ. Δημήτρης Γκουσγκούνης (Jim Gousgounis Photography) και την τεχνική υποστήριξη στα φώτα και στην μουσική ανέλαβαν ο κ. Νίκος Καράτζιος και ο Γιώργος Καμπίσιος. Ευχαριστούμε θερμά την κ. Βάσω Γκορτσίλα, πρώην διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου για την θερμή φιλοξενία, τους χορηγούς, τους γονεί

Μοιράσου το άρθρο