Η παράσταση “Με λένε Κλυταιμνήστρα” στο Νέο Θέατρο Τεχνών Λάρισας

Μετά τη «Μαρία Πολυδούρη» και τη «Φόνισσα» του Αλ. Παπαδιαμάντη, η Φωτεινή Φιλοσόφου μας λέει «Με λένε Κλυταιμνήστρα» και έρχεται για τρίτη χρονιά στη Λάρισα, στο φιλόξενο Θέατρο Τεχνών για τρεις παραστάσεις Παρασκευή 4/11 ώρα 21.00, Σάββατο 5/11 ώρα 21.00 και Κυριακή 6/11 ώρα 19.30.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη και εκτός από τη Φωτεινή Φιλοσόφου παίζουν ο Γιάννης Τσιώμου και αφηγητής στο ρόλο του Αγαμέμνονα ο ίδιος ο σκηνοθέτης, που όπως μας δήλωσε το έργο είναι ένας χορός εξουσίας και φωτίζει από την πλευρά των τριών πρωταγωνιστών του την αλήθεια του καθενός.

Οι θεατές στα «έδρανα» των ενόρκων δίνουν την ετυμηγορία τους Αγαμέμνων-Κλυταιμνήστρα-Ορέστης, ένοχοι που διεκδικούν το δίκιο τους παίζοντας με τη Μοίρα.

Το έργο είναι μια δραματουργική σύνθεση βασισμένη στο μύθο των Ατρειδών, που με μεγάλη επιμέλεια δημιούργησε ο φιλόλογος και συγγραφέας Στέφανος Νικολαϊδης παραθέτοντας τα επιχειρήματα των ηρώων που εμπλέκονται .Ο Αίγισθος Αιτία ή μήπως είναι προσωπική υπόθεση του καθενός.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Δραματουργική επεξεργασία-σύνθεση κειμένων: Στέφανος Νικολαΐδης

Σκηνικά-εικαστική διαμόρφωση χώρου: Μιχάλης Αγγελάκης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαΐδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Σπύρος Κωνσταντούλας

Μουσική: Γιώργος Χατζηχρόνογλου

Φωτισμοί: Στέφανος Κομιανός

Φωτογραφίες-Promo video: Γιάννης Φαλκώνης

Makeup design: Ανδρομάχη Σαρφατή

Ηχοληψία: Studio Arttracks

Διαδικτυακή υποστήριξη HelpU.eu

 

ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Φωτεινή Φιλοσόφου

Γιάννης Νικολαΐδης

Γιάννης Τσιώμου

Κρατήσεις θέσεων Τηλ: 2410534313 και στο ταμείο του θεάτρου.

Μοιράσου το άρθρο