Η ποιητική performance του καταξιωμένου Ρουμάνου ποιητή Peter Sragher παρουσιάζεται στη Λάρισα

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου και ώρα 20:00 στο μπαράκι του Μύλου (Γεωργιάδου 53, Λάρισα), το Εξιτήριον – Ψηφιακές Εκδόσεις ανοικτού περιεχομένου και οι εκδόσεις Βακχικόν παρουσιάζεται η ποιητική performanceτου καταξιωμένου Ρουμάνου ποιητή Peter Sragher: «ἵνα τι ἔπλασας με, κύριε» – « doamne, de ce m-ai făcut», σε μετάφραση Σταύρου Δεληγιώργη και Άντζελα Μπράτσου (Εκδόσεις Βακχικόν, 2022).


Το γεγονός αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό που θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει διά ζώσης έναν από τους αντιπροσωπευτικούς ερμηνευτές-ποιητές στον χώρο της ποιητικής performance(επιτελεστικής ποίησης), ένα είδος παραστατικής τέχνης που ξεδιπλώνεται και αποκαλύπτει την ολότητα και τα μυστικά της σωματοποιώντας τον ποιητικό λόγο και αποδίδοντάς τον ζωντανά στο κοινό ως εικόνα, ήχο, κίνηση. Οι αλλεπάλληλες «προσευχές»-ποιήματα του Peter Sragher συνθέτουν ένα έργο εξομολογητικό, το οποίο μέσα από τις πιο απόκρυφες και βασανιστικές σκέψεις του ανθρώπου, αλλά και τις πιο ειλικρινείς ευχαριστίες στον Θεό της ανθρωπότητας, καταλήγει να είναι μια ωδή στον χρόνο, στην ομορφιά και στην ζωή.

Για την ποιητική συλλογή και την performance θα μιλήσουν η Αριστέα Τσάντζου, θεωρητικός λογοτεχνίας και η Άντζελα Μπράτσου, μεταφράστρια της έκδοσης. Την εκδήλωση συντονίζει η Ελένη Ματράκη.

Μοιράσου το άρθρο