Η πρώτη θεατρική κούκλα με αναπηρία παρουσιάστηκε από τον Τιριτόμπα

Η πρώτη θεατρική κούκλα με αναπηρία είναι πλέον γεγονός, ενώ «γεννήθηκε» στον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα με στόχο να συμμετέχει στο 8ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Λάρισας.

Η εξαιρετική ιδέα συμπερίληψης αποτέλεσε καρπό της συνεργασίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Noesis Project και του Μουσείου Κούκλας, με τους μαθητές να παρακολουθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς κουκλοθεατρικές παραστάσεις, ενώ με τη λήξη της συμμετείχαν σε ένα ολοήμερο βιωματικό εργαστήριο κατασκευής θεατρικής κούκλας στον χώρο του μουσείου.

Με την κατεύθυνση της κουκλοπαίκτριας – κατασκευάστριας του κουκλοθέατρου, Φωτεινής Καλούδη, της φοιτήτριας του τμήματος Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής – εκπαίδευσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες – του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ελένης Παπαστεργίου και εξειδικευμένων εκπαιδευτών και Ψυχολόγων του Κέντρου Noesis οι μαθητές δημιούργησαν τη Μαρία Νοησίδου, την πρώτη εκπαιδευτική κούκλα με αναπηρία.

Η θεατρική κούκλα θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο 8ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου (7 – 10 Σεπτεμβρίου) και θα περιμένει τα παιδιά στον Μύλο του Παππά για να γνωριστούν, να παίξουν και να γίνουν μια παρέα, στη πιο μεγάλη γιορτή κουκλοθεάτρου της Λάρισας.

Μοιράσου το άρθρο