Η ταινία “Ένας θρίαμβος” στο Χατζηγιάννειο

Με τη γαλλική κωμωδία “Ένας θρίαμβος” συνεχίζονται οι προβολές από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Νοεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Ο Ετιέν, ένας συχνά εκτός δουλειάς ηθοποιός, δουλεύει ως υπεύθυνος ενός θεατρικού εργαστηρίου σε μια φυλακή, όπου μαζεύει έναν ασυνήθιστο θίασο από κρατούμενους για να ανεβάσουν το διάσημο έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, Περιμένοντας τον Γκοντό.

Όταν του επιτραπεί να πάρει την ομάδα των κρατούμενων σε περιοδεία του έργου σε κανονικά θέατρα έξω από τη φυλακή, ο Ετιέν επιτέλους αισθάνεται ότι αυτή μπορεί να είναι η μεγάλη του ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρό του στη σκηνή και στη ζωή.

Μια βαθιά ανθρώπινη συγκινητική κωμωδία που ισορροπεί ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ.

Εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στη Σουηδία το 1980 –στη δημόσια πρεμιέρα της παράστασης οι κρατούμενοι απέδρασαν– και όταν το έμαθε ο Μπέκετ ήταν ενθουσιασμένος δηλώνοντας πως αυτό είναι το πραγματικό νόημα του έργου!

«Δεν ήθελα να κάνω μια απαισιόδοξη ταινία, ακόμα κι αν μιλάει για μια δύσκολη πραγματικότητα. Όσο υπάρχουν άνθρωποι, μια αχτίδα φωτός μπορεί πάντα να φανεί. Το έργο «Περιμένοντας τον Γκοντό» μιλάει απευθείας στα συναισθήματα των κρατουμένων. Το κενό, η απουσία, η αναμονή, η αδράνεια είναι η καθημερινότητά τους και στην πραγματική ιστορία οι κρατούμενοι είχαν συγκινηθεί βαθιά από αυτό το οικουμενικό κείμενο. Ξεκίνησα κάνοντας ένα ντοκιμαντέρ για ένα αντίστοιχο πρόγραμμα που λειτουργούσε σε μια φυλακή στη Γαλλία ώστε να μάθω από πιο κοντά τους ανθρώπους και τους κανόνες μιας φυλακής.» – Εμανουέλ Κουρκόλ

Κωμωδία 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 105′

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Εμανουέλ Κουρκόλ με τους: Καντ Μεράντ, Νταβίντ Αγιάλα, Λαμίν Σισοκό, Σοφιάν Καμές, Πιέρ Λοτάν

Γενική είσοδος 4 ευρώ

*Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, ενώ τις προβολές μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης με τις ταυτότητές τους. Το ταμείο ανοίγει μισή ώρα νωρίτερα από την προβολή.

Μοιράσου το άρθρο