“Η Φάλαινα” στο Χατζηγιάννειο

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, προβάλλουν τη νέα πολυσυζητημένη ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι “Η Φάλαινα”, τη Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο.

Στην ταινία, ένας απομονωμένος καθηγητής Αγγλικών με σοβαρή παχυσαρκία, προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση του με την έφηβη κόρη του.

«Το σινεμά μπορεί να καταφέρει να μας φέρει πιο κοντά με έναν άλλον άνθρωπο, όσο διαφορετικός κι αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Τα άτομα με παχυσαρκία δέχονται συχνά κριτική, αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και προσδιορίζονται από αυτή τη συνθήκη.

Όταν είδα το θεατρικό του Σαμ Χάντερ πριν από οκτώ χρόνια, έμεινα έκπληκτος από το βάθος των χαρακτήρων του, και ειδικότερα του Τσάρλι, έτσι και μου γεννήθηκε η επιθυμία να αξιοποιήσω τα εργαλεία του κινηματογράφου για να φέρω το κοινό στη θέση του Τσάρλι, στις βαθύτερες σκέψεις του, τις τύψεις και τις ελπίδες του», δηλώνει ο Ντάρεν Αρονόφσκι.

Έκανε πρεμιέρα στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 4 Σεπτεμβρίου 2022.

Κριτικές και κοινό διχάστηκαν για το αν είναι δραματική ή μελό, όμως οι ερμηνείες του καστ (ιδιαίτερα του Φρέιζερ, του Τσάου και της Σινκ) εγκωμιάστηκαν, με τον Φρέιζερ να κερδίζει βραβείο για καλύτερο ηθοποιό στα 28α βραβεία Critics’ Choice Awards, στα 80α Golden Globe Awards, τα 29α Βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών Κινηματογράφου, ενώ έλαβε υποψηφιότητα στα 76α Βραβεία Κινηματογράφου της Βρετανικής Ακαδημίας.

Στην 95η απονομή των βραβείων Όσκαρ, η ταινία βραβεύτηκε με τα Όσκαρ Α΄ Αντρικού Ρόλου και Όσκαρ Καλύτερου Μακιγιάζ και Κομμώσεων.

Δραματική/ ΗΠΑ 2022 / Έγχρ./ Διάρκεια 117΄ / Σκηνοθεσία: Ντάρεν Αρονόφσκι/ Ηθοποιοί: Μπρένταν Φρέιζερ, Σέιντι Σινκ, Τάι Σίμπκινς, Χονγκ Τσάου, Σατίγια Σρινταράν, Σαμάνθα Μόρτον, Τζέισι Σινκ

Γενική είσοδος 4 ευρώ

Μοιράσου το άρθρο