Θέατρο των Οδοιπόρων: Νέο θεατρικό εργαστήρι με τον Παύλο Ζέρβα

Νέο θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων εγκαινιάζει η ομάδα των Οδοιπόρων (το δεύτερο κατά σειρά για φέτος, μετά το εργαστήρι θεάτρου ντοκουμέντο που ήδη τρέχει) με θεματική αυτή την φορά, τον πλούτο του νεοελληνικού μας θεάτρου (17ος -20ος αιώνας).

Η ανακοίνωση: «Φιλοδοξούμε και αυτό το νέο εγχείρημα μας, να αγκαλιαστεί από ανθρώπους που αγαπούν την θεατρική τέχνη, που θα εκπαιδευτούν σε αυτήν και ταυτόχρονα θα έρθουν σε επαφή και θα γνωρίσουν σπουδαία κείμενα της νεοελληνικής δραματουργίας.

Εκπαιδευτής του εργαστηρίου, ο ηθοποιός/σκηνοθέτης Παύλος Ζέρβας.

Τον καλλιτεχνικό συντονισμό του εργαστηρίου, έχει ο ηθοποιός Γιώργος Παπαδόπουλος.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη στις 21:00 με 23:00 στην φετινή στέγη των Οδοιπόρων, το Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου του Δήμου Λαρισαίων (Κάρλας 47 & Λαζαρίδη), με έναρξη των συναντήσεων την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε όλες και όλους ανεξαιρέτως πρότερης ενασχόλησης ή εκπαίδευσης στο θέατρο.

Σκηνικό αποτέλεσμα του εργαστηρίου θα παρουσιαστεί κατά την διάρκεια της Άνοιξης του ’24.

Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι γίνεται με δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο επικοινωνίας 6974186545».

Λίγα λόγια αντί βιογραφικού, για τον Παύλο Ζέρβα

Ο Παύλος Ζέρβας είναι συνταξιούχος δικαστικός υπάλληλος.

Η ενασχόλησή του με το θέατρο ξεκίνησε με την εισαγωγή, την σπουδή και την αποφοίτησή του από την Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. (1975-78).

Εν συνεχεία έλαβε μέρος πρωταγωνιστώντας σε παραγωγές του πρώτου και πρότυπου επαγγελματικού θεατρικού σχήματος στην περιφέρεια, του Θεσσαλικού μας Θεάτρου (1978-85).

Από το 1984 έως το 2015 εργάστηκε ως δικαστικός υπάλληλος στο Πρωτοδικείο Λάρισας.

Παράλληλα, υπήρξε σκηνοθέτης στην Ερασιτεχνική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας/Θεσσαλικό Θέατρο και κατόπιν της ομάδας ‘’Ερασιτεχνική Σκηνή Ανδρέας Τσατσαρής’’, από το 1995 έως και το 2014 ανεβάζοντας 14 θεατρικά έργα.

Στο ελεύθερο θέατρο συνεργάστηκε ως ηθοποιός με θεατρικά σχήματα της πόλης και συγκεκριμένα στον θίασο “Μέθεξις” (2005-10), με το “Θέατρο Υπ’ Ατμόν” (2010), ενώ με την σκηνή των Οδοιπόρων συνεργάστηκε πρόσφατα, την Άνοιξη του ’23, στο έργο ‘’ΘΥΜΙΣΕΣ-101 χρόνια μετά’’ (έργο με αναφορά στην Μικρασιατική καταστροφή).

Μοιράσου το άρθρο