Θεσσαλικές επιλογές: Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις

Κυρίες και κύριοι ο έντυπος τύπος όσο πάει και αργοπεθαίνει, το ίδιο και τα περιοδικά, όσο και να μας στεναχωρεί εμάς τους… εφημεριδάδες και εραστές των εντύπων αυτή είναι η αλήθεια.

Στην πόλη μας έχει μείνει μια εφημερίδα, η οποία ωστόσο κάνει πολύ καλή δουλειά δεδομένων των γεγονότων και των συνθηκών με τις οποίες δουλεύουν οι δημοσιογράφοι εκεί, συνθήκες που δεν μπορούν να αναλυθούν σε αυτό το άρθρο. Ταυτόχρονα υπάρχουν πλέον πολλά ενημερωτικά sites στην πόλη και γενικότερα στον Νομό Λάρισας.

«Αντιγράφουν τα sites την «Ελευθερία» ισχυρίζονται πολλοί, όντως την αντιγράφουν όσοι βαριούνται να σηκωθούν απ’ την καρέκλα ή το κρεβάτι τους για να πάρουν ένα τηλέφωνο ή να πάνε να ψάξουν μόνοι τους ένα θέμα.

Απ’ την άλλη μεριά βέβαια και η «Ελευθερία» παρακινήθηκε στον τομέα των ελεύθερων ρεπορτάζ. Δεν είχε τόσα παλιότερα καθώς κυνηγούσε τα πιο θεσμικά πρόσωπα και τις επίσημες εκδηλώσεις. Όπως και το φύλλο της Δευτέρας δεν ήταν ίδιο με το σημερινό, πλέον είναι πολύ πιο πλούσιο, με ολοσέλιδο «νυχθημερόν» (μέχρι πριν την πανδημία), επιστημονικά, πολιτιστικά, αθλητικά θέματα, μεγάλες φωτογραφίες κλπ.

Όλοι όμως θυμούνται τις «Θεσσαλικές επιλογές» ένα πρωτοποριακό περιοδικό για την Λάρισα που κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1994 ή 1995 (αν δεν κάνω λάθος). Ένα περιοδικό το οποίο ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του, με συνεντεύξεις ανθρώπων που είχαν να πουν κάτι, με ρεπορτάζ, με κοσμικά και φυσικά όλα αυτά έφερναν πολύ διαφήμιση στην εποχή των… παχιών αγελάδων.

Σήμερα το ίδιο περιοδικό μοιάζει αποστειρωμένο από ιδέες και φαντασία και το ξεφυλλίζεις με το ζόρι. Μια συνέντευξη, 5 άρθρα ανθρώπων που ορίζει η θεματολογία (ιατρική, διακόσμηση, σχολείο, γάμος είναι τα… στανταράκια) και ένα δισέλιδο μαγειρικής δεν είναι περιοδικό, είναι αγγαρεία για να βγει η υποχρέωση, ξεκάθαρα!

Δεν είναι θέμα μπάτζετ το να βρεις πρόσωπα και ενδιαφέροντα θέματα, είναι θέμα όρεξης και επαγγελματισμού. Και μιλάμε για περιοδικό που βγαίνει κάθε μήνα, δείτε μόνο τα εβδομαδιαία περιοδικά που κυκλοφορούν κάθε Κυριακή με τις μεγάλες κυριακάτικες εφημερίδες (Πρώτο Θέμα, Καθημερινή, Βήμα) και θα καταλάβετε για τι πράγμα γράφω…

 

Με σεβασμό

Α.Π.

Μοιράσου το άρθρο

Μια συνέντευξη, 5 άρθρα και ένα δισέλιδο μαγειρικής δεν είναι περιοδικό, είναι αγγαρεία για να βγει η υποχρέωση