Ιπποκρατικές εκδηλώσεις ξεκινάνε σήμερα στη Λάρισα

Ιπποκρατικές εκδηλώσεις ξεκινούν στην πόλη της Λάρισας η οποία ξεκίνησε εδώ και μερικά χρόνια μια σημαντική προσπάθεια γύρω από την ιστορική σχέση της με τον θεμελιωτή της Ιατρικής Ιπποκράτη.

Θεσμός τείνουν να γίνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχής, αρχές Σεπτεμβρίο, εκδηλώσεις και δράσεις που αναδεικνύουν το έργο του Ιπποκράτη, αλλά και το έργο του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που συμπληρώνει τριάντα χρόνια λειτουργίας.

Οι εκδηλώσεις φέτος φέρουν τον τίτλο «Ιπποκράτης – Η Αέναη Επιστροφή», είναι αναβαθμισμένες και πραγματοποιούνται με τη στήριξη και τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα», του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών και του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω.

 

Οι εκδηλώσεις

Αδελφοποίηση των Δήμων Λαρισαίων και Κω. Ως γνωστόν ο Ιπποκράτης έζησε χρόνια και πέθανε στην περιοχή της Λάρισας, ενώ είχε γεννηθεί στην Κω. Στη Λάρισα αναμένεται αντιπροσωπεία του Δήμου Κω με επικεφαλής τον δήμαρχο του νησιού, κ. Θεοδόση Νικηταρά.

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Ιατρικής και Δήμου Κω και του Νοσοκομείου του νησιού.

Κεντρική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Μύλου του Παππά, στην οποία θα παρουσιαστεί το έργο του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή «Νάματα και Ιάματα (Συμφωνικές Ωδές για την Ίαση)».
Ιπποκράτειο συνέδριο

Από σήμερα Παρασκευή τις 2 έως την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα και οι εργασίες του 1ου Ιπποκράτειου Συνεδρίου που διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Τμήμα Ιατρικής του Π.Θ., στη Βιόπολη.

Σήμερα απόγευμα Παρασκευής, 6 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του 1ου Ιπποκρατικού Συνεδρίου, στο κτίριο της Ιατρικής Σχολής στη Βιόπολη. Επίσης, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Συνεδρίου, σήμερα Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2022, στις 8 μ.μ., στο Β’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας θα γίνει η απόδοση του Όρκου του Ιπποκράτη από απόφοιτους Τμημάτων Ιατρικής έτους 2021-22, με τη συμμετοχή του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος της Κω και του Παγκόσμιου Ιπποκρατείου Ινστιτούτου Ιατρών.

Αύριο Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου, στις 10.30 το πρωί οι δήμαρχοι, Κω Θεοδόσης Νικηταράς και Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, στο όνομα της αδελφοποίησης των δύο Δήμων, θα φυτεύσουν ελιά στο Μνημείο του Ιπποκράτη, ενώ θα ακολουθήσει ξενάγηση της αντιπροσωπείας της Κω στο Α’ Αρχαίο Θέατρο.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο το βράδυ του Σαββάτου στον αύλειο χώρο του Μύλου του Παππά, με την παρουσίαση για πρώτη φορά του νέου έργου του Δημήτρη Μαραμή, «Νάματα και Ιάματα (Συμφωνικές Ωδές για την Ίαση)», με τη συμμετοχή της καταξιωμένης σοπράνο Μυρσίνης Μαργαρίτη, της βραβευμένης γυναικείας χορωδίας InDONNAtiόn και της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας, υπό τη διεύθυνση των σημαντικών μαέστρων Χρήστου και Δημήτρη Κτιστάκη.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά με την επίδειξη πρόσκλησης, την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, Μύλος του Παππά, κεντρικό κτίριο – ισόγειο, καθημερινά από 10:00 – 13:00. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30. Έναρξη εκδήλωσης στις 20:30.

Μοιράσου το άρθρο