Καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά: “Ταξιδεύοντας στο 1821” από την Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας

Το 2021 αποτελεί μία συμβολική χρονιά για την Ελλάδα, καθώς η χώρα μας γιορτάζει φέτος τη μεγάλη επέτειο του σημαντικότερου σταθμού της νεότερης ιστορίας της: Τα 200 χρόνια από την κήρυξη της επανάστασης και του αγώνα της εθνικής ανεξαρτησίας.

Ο εορτασμός των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 αποτελεί έναχρονικό ορόσημο και σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για κάθε εκπαιδευτικό και πολιτιστικό φορέα της χώραςμας. Έτσικαι ηΔημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας» σχεδίασε δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με σκοπό να παρουσιάσει τη ζωή και το έργο των υπόδουλων Ελλήνωνκαι να αναδείξειορισμένες πτυχές του Αγώνα, από τηνέναρξη μέχρι την απελευθέρωση και την ίδρυση του πρώτου ανεξάρτητου και αυτόνομου ελληνικού κράτους.

Παράλληλα, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νος Κούμας» σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα με τον γενικό τίτλο “Αριθμός Φύλλου [1821]“. Τα προγράμματα αυτά έχουν σχεδιαστεί από την ΕΒΕ και έχουν διαμορφωθεί από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης ώστε να απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών.

Μοιράσου το άρθρο