Καλοκαιρινα CINERENDEZ-VOUS για παιδιά στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στη Λάρισα δίνει 3 απογευματινά CINErendez-vous στα παιδιά της πόλης για να απολαύσουν το γαλλικό animation κατά τη διάρκεια του Ιουνίου.

Είσοδος ελεύθερη , απαιτείται κράτηση θέσης στο 2410287508, larissa@ifg.gr

Rendez-vousno 1 :

Προβολή της ταινίας “Παραμύθια της νύχτας

Τετάρτη 15  Ιουνίου 2022 στις 19.30

Περίληψη : Κάθε βράδυ, ένα κορίτσι, ένα αγόρι και ένας ηλικιωμένος τεχνικός συναντιούνται σε έναν μικρό κινηματογράφο που μοιάζει εγκαταλελειμμένος, αλλά είναι γεμάτος θαύματα. Οι τρεις φίλοι εφευρίσκουν, ερευνούν, ζωγραφίζουν και ντύνονται. Και παίζουν όλες τις ιστορίες που θέλουν σε μια μαγική νύχτα όπου όλα είναι πιθανά: μάγοι και νεράιδες, ισχυροί βασιλιάδες και σταβλίτες, λυκάνθρωποι και αδίστακτες κυρίες, καθεδρικοί ναοί και αχυρένιες καλύβες, χρυσές πόλεις και βαθιά δάση, κύματα αρμονίας από τεράστιες χορωδίες και τα ξόρκια ενός μόνο τυμπάνου, κακία που ρημάζει και αθωότητα που θριαμβεύει.

Rendez-vousno 2 :

Προβολή της ταινίας ”Η συμφορά ή ένα παιδί της Μάρθας Τζέιν Κανάρι”

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 στις 19.30
Περίληψη : 1863, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Σε ένα καραβάνι που κατευθύνεται προς την Δύση σε αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής, ο πατέρας της MarthaJaneτραυματίζεται. Από εδώ και μπρος θα πρέπει να οδηγήσει την άμαξα της οικογένειας και να αναλάβει τη φροντίδα των αλόγων. Το μάθημα είναι σκληρό αλλά ποτέ άλλοτε η MarthaJaneδεν ένιωσε τόσο ελεύθερη. Και εφόσον είναι πιο πρακτικό για να ιππεύσει, δε διστάζει να φορέσει παντελόνι. Για τον Abraham, επικεφαλής του καραβανιού το θράσος της είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Κατηγορούμενη για κλοπή, η Marthaαναγκάζεται να το σκάσει. Ντυμένη σαν αγόρι και προσπαθώντας να αποδείξει την αθωότητά της, θα ανακαλύψει ένα κόσμο που διαμορφώνεται και στον οποίο θα πρέπει να διεκδικήσει δυναμικά μία θέση.

Rendez-vousno 3 :

Προβολή της ταινίας “LittleVampire
Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 στις 19.30

Περίληψη: Ο μικρός βρικόλακας ζει σε ένα στοιχειωμένο σπίτι με μια χαρούμενη ομάδα τεράτων, αλλά βαριέται τρομερά… Έχουν περάσει 300 χρόνια από τότε που έγινε 10 ετών, οπότε τα πειρατικά πλοία και η κινηματογραφική λέσχη δεν τον έχουν διασκεδάσει εδώ και πολύ καιρό. Το όνειρό του; Να πηγαίνω στο σχολείο και να κάνω φίλους. Αλλά οι γονείς του δεν το βλέπουν έτσι, ο έξω κόσμος είναι πολύ επικίνδυνος. Συνοδευόμενος από τον Fantomate, το πιστό του μπουλντόγκ, ο Μικρός Βρικόλακας δραπετεύει κρυφά από την έπαυλη, αποφασισμένος να συναντήσει άλλα παιδιά.

Μοιράσου το άρθρο