Κύριε Δήμαρχε (αντίο) – Παζάρια, Πάρκα και προβλήματα ατάκτως ερριμμένα

Κύριε Δήμαρχε, η αλήθεια είναι ότι ετοίμαζα κείμενο που θα σας ανέλυε τα αίτια της ήττας σας στις πρόσφατες εκλογές, αλλά λίγο το ότι με πρόλαβαν άλλοι, λίγο το ότι πέρασαν πλέον οι μέρες με σταμάτησε. Άλλωστε κι εσείς, θεωρώ ότι, το χωνέψατε πλέον μέσα σας.

Με τυπικές “ατσαλάκωτες” επισκέψεις στα πλημμυρισμένα, δυο πεζοδρόμους που στην ουσία δεν είναι πεζόδρομοι στο κέντρο, με το κυκλοφοριακό άλυτο, με τις γειτονιές παρατημένες, με μια πόλη γενικά στον αυτόματο από την εποχή του Τζανακούλη δεν γίνεται να ξαναβγείς Δήμαρχος.

Με ψηφοδέλτια τις πλάκας και ειρωνείες στους πολίτες (όπως εκείνο το βράδυ της ομιλίας σας) δεν γίνεται να ξαναβγείς. Άλλωστε δεν είστε ο Ανδρέας για να φτιάχνετε στελέχη, ούτε η Θάτσερ, ούτε καν ο αείμνηστος Λαμπρούλης.

Αρκούσε ένας καλός αντίπαλος με φιλικό προς τον πολίτη προφίλ και γνώστης της αυτοδιοίκησης για να τελειώσει την “Συμπαράταξή” σας, “αυτό το εξαιρετικό σχήμα” όπως είπατε στην ομιλία σας…

Ή μήπως δεν το χωνέψατε; Γιατί αν κρίνω από το ότι μετά την ήττα πάτε από την μια γκάφα στην άλλη αυτό καταλαβαίνω.

Διότι ξεκινήσαμε με το “δεν θα γίνει το παζάρι” πήγαμε στις διαβεβαιώσεις “σίγουρα δεν θα γίνει” όσο κι αν οι παράγκες ήταν ακόμα στημένες εκεί, μετά τις εκλογές αλλάξατε γνώμη και με πρόσχημα ότι τα έσοδα θα δοθούνε στους πλημμυροπαθείς είπατε “τελικά να γίνει”, μετά τις αντιδράσεις ακόμα και από την δική σας παράταξη και τις… καθιερωμένες του εμπορικού συλλόγου αποφασίσατε ότι τελικά δε θα γίνει ενώ είχατε προαναγγείλει ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο, που τελικά δεν έγινε γιατί πλέον η παράταξή σας είναι… σκόρπιο βασίλειο.

Το θέατρο του παραλόγου για μια εκδήλωση που δεν έπρεπε ποτέ να ακυρωθεί παρά μόνο το κομμάτι των τραγουδιών κατά την γνώμη μου. Εν τω μεταξύ η Καρδίτσα που είχε περισσότερους πληγέντες έκανε κανονικά παζάρι, ίσως γιατί εκεί έχουν Δήμαρχο που παίρνει αποφάσεις.

Μάλλον σας ζάλισε η ήττα κύριε Δήμαρχε και δεν ξέρετε πλέον τι κάνετε. Το τελευταίο σας κατόρθωμα είναι το ότι ακυρώνεται για φέτος το Πάρκο των Ευχών!

Αυτό δε το περίμεναν ούτε οι μεγαλύτεροι επικριτές σας. Να ακυρώσετε μια εκδήλωση με την οποία χαιρόταν μικροί και μεγάλοι και σκοπός ήταν να γίνει θεσμός και να διαφημίσει την πόλη.

Μήπως επειδή χάσατε δεν έχετε όρεξη για πανηγύρια και γιορτές; Και με ποιο δικαίωμα θα πείτε στα μικρά παιδιά της Λάρισας ότι φέτος δεν θα έχει Πάρκο για τα Χριστούγεννα; Έτσι θέλετε να σας θυμούνται;

Οι λόγοι που βγήκαν στην επιφάνεια για την ματαίωσή του είναι επιεικώς αστείοι. Αντιγράφω από την (έγκυρη) εφημερίδα “Ελευθερία”:

“Ο πρώτος είναι το γεγονός πως το Πάρκο ξεκινά παραδοσιακά στις αρχές του Δεκέμβρη και ολοκληρώνεται στις αρχές του Γενάρη. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως θα πέσει χρονικά στην επόμενη Δημοτική Αρχή, κάτι που σίγουρα κανένας δεν θέλει να συμβεί.”

Εντελώς ακαταλαβίστικο! Σας είπε κανείς ότι η νέα Δημοτική αρχή δεν θέλει το Πάρκο ή νομίζετε ότι σε όλη την Ελλάδα όπου άλλαξαν οι Δήμαρχοι ακυρώνονται όλα τα εορταστικά πάρκα; 

Συνεχίζουμε από την “Ε”: “Ο δεύτερος είναι πως η απερχόμενη Δημοτική Αρχή θα έχει να διαπραγματευτεί με οικονομικά ζητήματα και να συνάψει συμφωνίες, για τις οποίες ίσως να μην υπάρχει ο χρόνος να προχωρήσουν έγκαιρα. Πόσο μάλλον όταν έχει να δώσει λόγο και στην επόμενη Δημοτική Αρχή ενόψει της αλλαγής σκυτάλης.”

Αυτό τώρα αν δεν είναι ομολογία αναμενόμενης ήττας είναι σίγουρα ανικανότητα, τι λόγο να δώσει στην επόμενη Δημοτική Αρχή; Τον ίδιο που έδινε όλα τα χρόνια που γινόταν το Πάρκο ή κάτι άλλο που μας κρύβετε; Δηλαδή υπήρχαν συμφωνίες που ακυρώθηκαν ή δεν θα γινόταν ούτως ή άλλως η εκδήλωση;

Επίσης διαβάσαμε πως: “Ένας ακόμα είναι το γεγονός πως αυτή η εκδήλωση έρχεται λίγο μόλις διάστημα μετά την εξέλιξη που πήρε η υπόθεση με το παζάρι, που τελικά δεν οργανώθηκε.” εδώ κολλάει μόνο το “ΝΑΙ ΚΑΙ;”

Και τελειώνουμε με το επικό: “Σημαντικό είναι και το θέμα του αποθηκευτικού χώρου όπου βρίσκονται πολλές από τις κατασκευές που χρησιμοποιούνται στο «Πάρκο των Ευχών». Στη Φαλάνη, όπου και βρίσκονταν, πλημμύρισε η αποθήκη, με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, κάποιες εκ των βασικών κατασκευών. Όλα, λοιπόν, συνηγορούν στο να ληφθεί η απόφαση να μην προχωρήσει φέτος η γιορτή στο Κηποθέατρο.”

Εδώ γεννάται το ερώτημα τι θα κάνατε αν ξαναεκλεγόσασταν καθώς και για το πόσο κόστος μπορεί να έχουν αυτές οι κατασκευές που είναι τόσο δύσκολο να ξαναγίνουν;

Θυμίζετε παλιό φαντάρο που τις τελευταίες εβδομάδες δεν έκανε τίποτα απλά επειδή απολυόταν. Απλά ντροπή σας!

Ελπίζω και την βραδιά της αλλαγής του χρόνου να είστε στο Φρούριο, θα είναι άλλωστε και η τελευταία σας παρουσία μπροστά στους πολίτες.

Τα φαναράκια πάντως που θα ανάψουν δε θα αποχαιρετάνε εσάς, μη χαίρεστε!

Τελικά μετρηθήκατε και βγήκατε λίγος…

 

Με σεβασμό

Α.Π.

Μοιράσου το άρθρο