Κύριε Δήμαρχε – Η απλή αναλογική, ο Παπαδημόπουλος και η νέα καραντίνα

Κύριε Δήμαρχε καλώς σας βρήκαμε και καλώς(;) μας πετύχατε στην θητεία σας, ένα νέο site είμαστε που σκοπό έχει να αναδείξει την πόλη μας και οτιδήποτε αφορά αυτήν, είτε θετικά είτε αρνητικά.

Θα τα λέμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και σκοπός μας είναι να μας διαβάζετε το πρωί καθώς πίνετε τον καφέ σας στο… Μέγαρο της Ίωνος Δραγούμη.

Ο Κορονοϊός μας απομόνωσε και μας απομάκρυνε και μεταξύ άλλων δεν πραγματοποιούνται ούτε κανονικά δημοτικά συμβούλια αλλά προτιμάται η λύση της τηλεδιάσκεψης.

Έτσι δεν έχουμε την τύχη κι εμείς οι δημοσιογράφοι να βλέπουμε live τις συνεδριάσεις και τις επικές μάχες του Πέτρου Κρίκη με τον Κώστα Βαϊούλη και τους χαριτωμένους χαρακτηρισμούς που ανταλλάσσουν «κόκκινος φασίστας» και «φασίστας με γραβάτα».

Αλήθεια κύριε Δήμαρχε καλή η απλή αναλογική;

Θυμάμαι ότι δεν είχατε ταχθεί ούτε υπέρ ούτε κατά όταν περνούσε η πρόταση από το τότε κυβερνών κόμμα που σας στηρίζει. Μετά και το μπλοκάρισμα του δανείου, τις αιχμές και τον κάθε… φιλόδοξο που φτιάχνει μια παράταξη και μπαίνει στο δημοτικό συμβούλιο πως νοιώθετε;

Μια πρώτη κρυάδα πρέπει να την πήρατε με όλα αυτά που συμβαίνουν αλλά καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να ταχθείτε και κατά του πανέξυπνου εκλογικού συστήματος που επινόησε ο Σκουρλέτης.

Επίσης κύριε Δήμαρχε ο συνεργάτης σας στο γραφείο τύπου δε βλέπω να κάνει και κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια να γίνει θεσμικός, ειδικά αυτό το ποστ για τους «Μακεδονομάχους» είναι νομίζω ο ορισμός του …φυτρώνω εκεί που δε με σπέρνουν. Δεδομένου ότι εσείς δεν έχετε προκαλέσει ποτέ θεωρώ αδιανόητο να προκαλούν οι …γύρω σας και να σας χαλάνε την εικόνα.

Πάντως το γεγονός ότι τον Σεπτέμβριο αναβλήθηκαν άλλες κι άλλες εκδηλώσεις στην πόλη μας αλλά έγινε κανονικά το αντιρατσιστικό φεστιβάλ ξεπερνά όχι μόνο εμένα κ.Δήμαρχε άλλα κάθε νοήμονα Λαρισαίο.

Επίσης δε ξέρω πόσο φυσιολογικό είναι να παίρνουν άδεια για να διοργανώσουν φεστιβάλ στην Κεντρική πλατεία άτομα που στις κεντρικές θέσεις τους είχαν απόψεις του τύπου «…οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες που τον Φεβρουάριο επιχείρησαν να περάσουν τον Έβρο αλλά οι φασίστες Έλληνες αστυνομικοί τους χτυπούσαν»…

Εκτός αν θεωρείτε φυσιολογικές αυτές τις θέσεις εσείς κύριε Δήμαρχε και οι συνεργάτες σας.

Ακόμα μας ταρακούνησε όλους κύριε Δήμαρχε αυτή η ιστορία με τις εκλογές τις ΦΟΔΣΑ (Ενιαίο  Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Λάρισας) και το όλο παρασκήνιο που παίχτηκε μεταξύ εσάς και του νέου αντιπροέδρου του Συνδέσμου κ.Παπαδημόπουλου. Αργότερα ήρθαν και οι κατηγορίες από τους… 12 και έδεσε το γλυκό. Το τι τους υποσχεθήκατε, τι σας υποσχέθηκαν και τι έγινε στο τέλος παραμένει μυστήριο, όπως μυστήριο παραμένει ο ίδιος ο Παπαδημόπουλος από την ώρα που κατάλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία τον έχει γραμμένο… σε άλλη λίστα.

Αποδείχθηκε άλλη μια φορά ότι μπροστά σε θέσεις δεν χωράνε ιδεολογίες και συναισθηματισμοί, ακόμα και από ανθρώπους που στηνόταν κάποτε μπροστά από εκκλησίες για να μη χάσουν ούτε μια χειραψία με πιστό.

Τέλος η νέα καραντίνα κύριε Δήμαρχε βρήκε την κοινωνία μουδιασμένη, οι έμποροι είναι στα κάγκελα, οι ιδιοκτήτες καφετεριών, εστιατορίων πιο πολύ στα κάγκελα, για να μην αναφέρω τα κέντρα διασκέδασης και όσους εργάζονται σε αυτά, βάλτε και τα πανηγύρια και τις χοροεσπερίδες που δεν έγιναν και τα πάρτι στα μπιτς μπαρ που δε θύμιζαν σε τίποτα πάρτι άλλων χρόνων και θα καταλάβετε.

 

Υ.Γ. Έρχεται χειμώνας κύριε Δήμαρχε και δε ξέρω αν έχετε παραγγείλει αλάτι αλλά κάποια πεζοδρόμια σε κεντρικές οδούς της πόλης είναι ότι πρέπει για πατινάζ ακόμα και με μια απλή βροχή, όχι με χιόνι και πάγο.

Υ.Γ.2 Δε ξέρω τι κάνει η υπηρεσία πρασίνου αλλά στην Οδό Ηφαίστου βλέπω σε λίγο να έρχονται μαϊμούδες και Κοάλα.

Υ.Γ.3 Αυτά για πρώτη φορά, θα τα λέμε συχνά…

 

Με σεβασμό

Α.Π.

 

Μοιράσου το άρθρο