Κύριε Δήμαρχε – Η λάθος αντίδραση, τα έργα σε ιδιώτες και τα σκοτάδια στο (από)κεντρο της πόλης

Κύριε Δήμαρχε καλημέρα σας, καιρό έχουμε να τα πούμε!

Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να γράψω αμέσως μετά το περιστατικό με την πόρτα και τα τούβλα που έπεσαν και τραυμάτισαν θανάσιμα τον 22χρονο φοιτητή στο εγκαταλελειμμένο οίκημα στο κέντρο της Λάρισας. Τελικά δεν έγραψα γιατί με κάλυψαν όλοι οι υπόλοιποι που είχαν επιτεθεί στην δημοτική αρχή τότε.

Ένα νέο παιδί έχασε την ζωή του άδικα, επειδή μέσα στην πόλη υπάρχουν κτήρια φαντάσματα που είτε πρέπει να συντηρηθούν, είτε να γκρεμιστούν. Δε σας φταίει ο Μαμάκος που σας επιτέθηκε κύριε Δήμαρχε, απόλυτο δίκιο έχει, σε ένα τέτοιο θέμα δεν χωράει αλαζονεία, ανεξάρτητα του βαθμού ευθύνης σας. Ούτε μια επίσημη συγνώμη δεν ειπώθηκε και είναι λυπηρό. Δεν μπορείτε να προβάλετε την φιλολαϊκότητά σας ως άλλοθι όταν μέσα στην Λάρισα οι πολίτες της κινδυνεύουν από τέτοιους κινδύνους. Ας ελπίσουμε το αίμα του Νίκου Μπιτσάκη να γίνει αιτία για ριζοσπαστικές αλλαγές στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ας αλλάξουμε θέμα τώρα και ας πάμε στο Άλσος, ή Αισθητικό Άλσος όπως είναι και η επίσημη ονομασία του, που πλέον προκαλεί γέλιο γιατί μόνο σε κάτι αντιαισθητικό προσομοιάζει ο συγκεκριμένος χώρος.

Διαβάζω ότι είπατε στο δημοτικό συμβούλιο πως μέχρι το φθινόπωρο θα έχει βρεθεί ανάδοχος. Μακάρι κύριε Δήμαρχε να βρεθεί τελικά και να επιστρέψουν οι Λαρισαίοι με τα παιδιά τους εκεί που τους πήγαιναν οι δικοί τους γονείς όταν ήταν μικροί, αλλά χάθηκαν πολλές γενιές που δεν χάρηκαν το Άλσος. Με λίγα λόγια αργήσατε πολύ να πάρετε την απόφαση αλλά εν τέλει το οξύμωρο είναι ότι δίνετε άλλο ένα ορόσημο της πόλης σε ιδιώτη. Το άλλο ήταν το Κηποθέατρο και είναι μέρα με τη νύχτα σε σχέση με πριν, ελπίζουμε το ίδιο να γίνει και με το Άλσος. Και το τονίζω αυτό με τους ιδιώτες διότι ως γνωστών κύριε Δήμαρχε προέρχεστε πολιτικά από τον χώρο της αριστεράς, που λόγω ιδεοληψιών δεν έχει και την καλύτερη σχέση με τις ιδιωτικές επενδύσεις. Να τους τα πείτε αυτά στους συντρόφους σας στην Κουμουνδούρου…

Τέλος, θέλω να κλείσω με μια καταγγελία σχετικά με τον ελλιπή φωτισμό που υπάρχει στους δρόμους γύρω απ’ το κέντρο της πόλης. Υπάρχουν πολλά σημεία που για άγνωστους λόγους επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι, όπου υπάρχουν καμένες λάμπες στις κολώνες και που για να περπατήσεις θέλεις φακό. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το ανώμαλο πεζοδρόμιο, που έχει σπάσει σε πολλά σημεία, όπως στην οδό Εργατικής Πρωτομαγιάς για παράδειγμα, απέναντι από το ‘Β Αρχαίο Θέατρο. Σας παραθέτω παρακάτω μερικές φωτογραφίες. Σε περιόδους έξαρσης βίας και ότι άλλο απορρέει από αυτήν, το τελευταίο που θέλουμε είναι σκοτεινούς δρόμους.

Υ.Γ Επίσης κύριε Δήμαρχε αν όντως σκέφτεστε να κάνετε νέους πεζοδρόμους ή δρόμους ήπιας κυκλοφορίας (που δεν έχουν καμία χρησιμότητα) οφείλετε να βρείτε και χώρους πάρκινγκ όπως αυτό στην Οδό Καλλιθέας που πολύ σωστά κάνατε και αφήσατε ελεύθερο. Αλλά αυτό το θέμα θα το αναλύσουμε σε επόμενη επιστολή…

Υ.Γ.2 Πολλά μπράβο για το “πάνελ προσωπικοτήτων για την ειρήνη” που συμμετείχατε.

Υ.Γ.3 Για το 2023 μη θεωρείτε ότι η “Συμπαράταξη Λαρισαίων” θα είναι και τόσο… συμπαράταξη, το ξέρετε κι εσείς πως αν το ΚΙΝΑΛ δει… αέρα στα πανιά του, θα τραβήξει αυτόνομο δρόμο και θα δώσει και χρίσμα αυτή τη φορά…

Υ.Γ.4 Για τις εκ δεξιών διεργασίες έχουμε ακόμα καιρό να τα αναλύσουμε.

Υ.Γ.5 Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα να έχουμε!

 

Οι φωτογραφίες με την… συσκότιση Λαρισαίων:

Φωτογραφίες από τις οδούς Κουμουνδούρου, Ταγμ.Βελισαρίου, Φαρμακίδου, Εργατικής Πρωτομαγιάς και είναι και πολλοί ακόμα, που τα βράδια φοβάσαι (σ.σ. πολύ περισσότερο οι γυναίκες) να περάσεις.

 

Με σεβασμό

Α.Π.

Μοιράσου το άρθρο