Κύριε Δήμαρχε – Το Φεστιβάλ Πηνειού έστειλε μήνυμα για το τι πρέπει να γίνει στο ποτάμι

Κύριε Δήμαρχε καλή σας μέρα.

Άκουσα τις προάλλες τα όσα αναφέρατε στα σχέδια περί ανάπλασης της κοίτης του Πηνειού ποταμού, και αυτό που έχω να πω είναι ότι καλά όλα αυτά αλλά ο Λαρισαίος και κατ’ επέκταση ο Έλληνας, δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν αρέσκεται να κάθεται απλά σε παγκάκια και να αρμενίζει τα νερά του ποταμού.

Θα βάλω λοιπόν στην κουβέντα το Φεστιβάλ Πηνειού που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Αυτό που είδα προσωπικά είναι ότι στους Λαρισαίους αρέσει το οτιδήποτε έχει να κάνει με γιορτή – τραγούδι – δραστηριότητα κλπ.

“Και σε ποιόν δεν αρέσει” θα μου πείτε; Αυτό λοιπόν που θα έπρεπε να έχει ως κύριο μέλημα η παράταξή σας και οποιαδήποτε παράταξη στο μέλλον είναι να βρει τρόπο να βάλει το ποτάμι στη ζωή της πόλης. Αυτό – κατά τη γνώμη μου – θα γίνει μόνο αν μπούνε καντίνες στο ποτάμι, οι οποίες θα πουλάνε ποτό και φαγητό. Έτσι θα εξασφαλιστεί αρχικά – ότι θα υπάρχουν νεότερες ηλικίες κάτω από τη γέφυρα και και εν συνεχεία μπορεί να γίνει τουριστικός πόλος έλξης.

Στο εξωτερικό δεν έχω ταξιδέψει αρκετά, αλλά έχω δει (στο ίντερνετ) και ακούσει ότι τα ποτάμια και τις λίμνες τους τις εκμεταλλεύονται στο έπακρο. Αν μπορούσε να γίνει κάτι εξεζητημένο όπως πλωτό μπαρ μέσα στο ποτάμι για παράδειγμα, φανταστείτε τι προβολής θα τύγχανε από πανελλαδικά ΜΜΕ και όχι μόνο.

Επίσης οι δραστηριότητες, όπως ένα zip line για παράδειγμα ή κάτι άλλο extreme, θα μπορούσαν να ήταν μόνιμες και φυσικά άκρως προσοδοφόρες για τον Δήμο και την πόλη γενικότερα. Όπως επίσης θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια διαδρομή μέσα στο ποτάμι από την πόλη της Λάρισας έως και εκτός πόλης, σε συνεργασία με κράτος και Περιφέρεια.

Επειδή ξέρω ότι θα σκεφτείτε τις αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες της εστίασης, και μόνο στη σκέψη να γίνουν όλα αυτά, το περισσότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τους δώσετε προτεραιότητα για τις άδειες στο ποτάμι, από κει και πέρα ο νόμος της αγοράς και της ζήτησης θα δείξει ποιος θα δουλέψει και ποιος όχι, κανείς δεν υπέγραψε συμβόλαιο για μόνιμη πελατεία άλλωστε.

Τέλος, για να επανέλθω στο Φεστιβάλ, θα σας έλεγα απλά να βρίσκετε αφορμές για γιορτές και τραγούδια, ο κόσμος τα έχει απόλυτη ανάγκη, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Από φεστιβάλ μπύρας μέχρι φεστιβάλ τσίπουρου, αυτή η πόλη μπορεί να το γιορτάζει από Άνοιξη μέχρι Φθινόπωρο.

Όλα αυτά βέβαια για να γίνουν προϋποθέτουν φαντασία και τόλμη και όχι στενόμυαλες τακτικές απλά για να πούμε ότι κάναμε έργα. Άλλωστε και για το Άλσος τα ίδια είπατε αλλά μέχρι στιγμής είναι το τέλειο μέρος για ζευγαράκια…

Υ.Γ.1 Καλή η ανακοίνωση που βγάλατε για τον απερχόμενο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ, μένει τώρα να σας δω τι θα κάνετε με τον νυν και την ιδέα περί επιστροφής του AEL FC Arena στον Δήμο.

Υ.Γ.2. Πολύς κόσμος φεύγει απ’ την ΑΧ μίνιτια κύριε Δήμαρχε, οι δυο είναι ομοϊδεάτες σας, θα τους δώσετε θέση κάπου κοντά σας μήπως;

Υ.Γ.3 Καλό υπόλοιπο Καλοκαιριού να έχουμε!

 

Με σεβασμό

Α.Π.

 

Μοιράσου το άρθρο