“Λύνουμε σταυρόλεξα;”: Μια συλλογή από σταυρόλεξα, που δημιούργησαν μαθητές του ΕΠΑΛ Τυρνάβου

Στο σχολείο συνήθως λύνουμε ασκήσεις, ασκήσεις μαθηματικών, φυσικής, χημείας, παραγωγής λόγου κλπ. Υπάρχει όμως και κάτι διαφορετικό που μπορούμε να λύσουμε: σταυρόλεξα!

Σε μια απόπειρα να “φρεσκάρουν” οι μαθητές του σχολείου τις γενικές γνώσεις τους, αλλά και την εξειδικευμένη ορολογία των ειδικοτήτων που λειτουργούν στο ΕΠΑΛ Τυρνάβου, χρησιμοποιώντας τη φαντασία, τα βιβλία τους, το διαδίκτυο και τη βοήθεια ψηφιακών μέσων, παίζοντας με τις λέξεις και τα γράμματα, δημιούργησαν μια συλλογή σταυρόλεξων, που συγκεντρώθηκε σ’ ένα καλαίσθητο έντυπο. Την επιμέλεια είχε η φιλόλογος, Βίκυ Μανώλη, βοήθησε ο καθηγητής, Αργύρης Γιουρούκης και την όλη προσπάθεια συντόνισε η διευθύντρια του σχολείου, Ελένη Νούλα.

Η προσπάθεια ξεκίνησε ως εργασία που ανατέθηκε στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, προωθώντας την ομαδοσυνεργατική μάθηση, μέσω της έρευνας, της δημιουργικότητας και της επαφής των μαθητών με τη χρήση του “Web 2.0”, εργαλείου δημιουργίας σταυρόλεξων “Crossword Labs”. Η κάθε ομάδα επέλεξε ελεύθερα το αντικείμενο που την ενδιέφερε κι εργάστηκε πάνω σε αυτό.

Έτσι, συγκεντρώθηκαν αρκετά σταυρόλεξα, τα οποία σχετίζονται με τη γεωγραφία, τα νέα ελληνικά, τα αρχαία ελληνικά, τις γενικές γνώσεις, τη μηχανολογία, την ανατομία και γενικότερα το σχολείο. Ποιας χώρας λοιπόν είναι πρωτεύουσα η Οττάβα; Πώς αλλιώς ονομάζεται ο φυτευτός κοχλίας; Και για όσους δυσκολεύονται … δίνουμε τις λύσεις.

Μοιράσου το άρθρο