Μάγεψε το Λύκειο των Ελληνίδων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην επίσημη γιορτή της Αεροπορίας (φωτο)

Μια πολύτιμη εμπειρία αποκόμισαν τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας, την περασμένη εβδομάδαστο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ιδιαίτερα τιμητική για το Λύκειον των Ελληνίδων Λάρισας ήταν η πρόσκληση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας να συμμετάσχει στην επίσημη γιορτή της Αεροπορίας, η οποία τίμησε τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ με μία λαμπρή εκδήλωση το βράδυ της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου 2021,  η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν αφιερώματα στην ιστορία των δύο Σχολών της Αεροπορίας, της Ικάρων και της ΣΜΥΑ, μίλησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΑ κ.ΓεώργιοςΜπλιούμηςκαι έγιναν βραβεύσεις. Παράλληλα στο καλλιτεχνικό μέρος,εμφανίστηκε η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας υπό τη διεύθυνση του κ. Αλέξανδρου Λιτσαρδόπουλου, τραγούδησε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η σοπράνοΕυδοκία Μωϋσιάδου, ο τενόρος Χρήστος Δεληζώνας και φυσικά το Λύκειον των Ελληνίδων της πόλης μας, πουπαρουσίασε την ενότητα «Η κήρυξη της επανάστασης του 1821» καθώς τιμούμε φέτος  τα 200 χρόνια από την έναρξη του Ελληνικού Αγώνα.

Ο γνωστός και σπουδαίος σκηνοθέτης Τάσος Μπιρσίμ σκηνοθέτησε όλη την εκδήλωση. Η χορευτική ομάδα εκπροσώπησης του Λυκείου των Ελληνίδων ερμήνευσε  με απαράμιλλο τρόπο χορούς και τραγούδια της στεριανής και της θαλασσινής πατρίδας μας υπενθυμίζοντας τη δράση και το ήθος των πρωταγωνιστών της ελληνικής επανάστασης.Τη συνόδευσαν οι εξαιρετικοί μουσικοί, Κώστας Δεδούσης στο κλαρίνο, Γιάννης Παυλόπουλος στο βιολί και στο τραγούδι, Παναγιώτης Σταθάκης στο λαούτο και Βασίλης Σαραντινός στα κρουστά.

 

Το πρόγραμμα επιμελήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας κ. Δημήτρης Τσιπλακούλης.ΤοΛύκειον των Ελληνίδων της πόλης μας καταχειροκροτήθηκε και δέχθηκε τα εύσημα για τον παλμό, το δυναμισμό και το συγκινησιακό φορτίο που μετέδωσε.Και βέβαια σ ‘ αυτό συνετέλεσε και η υπέροχη αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στην οποία το Λύκειον των Ελληνίδων Λάρισας το Δεκέμβριο του 2017 παρουσίασε τη θεματική παράσταση «Αέρας, γη, νερό, φωτιά, στοιχεία αχάλαστα».

 

 

Μοιράσου το άρθρο