“Μαουτχάουζεν” του Ιάκωβου Καμπανέλλη από το Θεσσαλικό Θέατρο

Η Ομάδα Γειτονιάς του Βαρδάρη του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, σε συνεργασία με το Θεσσαλικό Θέατρο, διοργανώνει εκδήλωση – αφιέρωμα στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Μαουτχάουζεν»,την Παρασκευή 26/2 στις 7μ.μ.,στο πλαίσιο των δράσεων για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης της Εβραϊκής κοινότητας.

Το έργο αποτελεί προσωπική μαρτυρία του Καμπανέλλη για τα δυόμιση χρόνια που πέρασε σε αυτό το στρατόπεδο.

Hθοποιοί του Θεσσαλικού Θεάτρου, διαβάζουν ζωντανά αποσπάσματα του έργου, όπως παρουσιάστηκαν σε ραδιοφωνική παράσταση του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας, στο πλαίσιο του κύκλου ραδιοφωνικών παραστάσεων «Θεσσαλικό Radio… Plays»

Διαβάζουν οι ηθοποιοί : Κυριακή Σπανού, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας, Θάλεια Χαραρά.

Σκηνοθετική επιμέλεια : Κυριακή Σπανού

Ηχογράφηση και μίξη ήχου για το Θεσσαλικό Θέατρο: Νίκος Γεωργάκης

Στη συνέχεια, μέλη της Ομάδας Γειτονιάς του Βαρδάρη και της Ομάδας Πολιτιστικών των προγραμμάτων Θεσσαλονίκης και Λάρισας αναφέρονται, μέσα από μια σύντομη παρουσίαση, στην ιστορία του στρατοπέδου συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν, στο σπουδαίο αφηγηματικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, επιζώντα κρατουμένου από αυτό, καθώς και στο ομώνυμο μουσικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι και την Παρασκευή 26/02 στις 14:00, στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα, ώστε να λάβετε τον απαραίτητο σύνδεσμο. https://forms.gle/2hFVfL7vesYDfzS66

Δείτε το trailer : https://www.facebook.com/geitoniavardarippa/videos/1318493465186343

Μοιράσου το άρθρο