“Με θέα το Αιγαίο”: Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας στο Καστρί Λουτρό

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας συμμετέχει, όπως κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας «Με θέα το Αιγαίο», με εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες με άξονα τον κινηματογράφο.

Οι εκδηλώσεις «Με θέα το Αιγαίο 2023» διοργανώνονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τους Δήμους Αγιάς και Τεμπών. Φέτος το καλοκαίρι οι εκδηλώσεις είναι πλούσιες σε πολλαπλά επίπεδα τέχνης και πολιτισμού. Περιλαμβάνουν κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες και συναυλίες. Οι εκδηλώσεις είναι διαμορφωμένες για κάθε ηλικία και προτίμηση, με διάρκεια από 29 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2023,  καλύπτοντας τα παράλια Καστρί Λουτρό, Αιγάνη, Μεσάγγαλα, Ραψάνη, Στόμιο, Ομόλιο, Βελίκα, και Αγιόκαμπο.

Στις 5 και 6 Αυγούστου η ομάδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας θα βρεθεί στο Καστρί Λουτρό, στον αίθριο χώρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστρί Λουτρό Αιγάνης του Δήμου Τεμπών, όπου θα πραγματοποιήσει ένα εργαστήρι κινηματογράφου, ενώ θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους από την δεξαμενή ταινιών όλων των προηγούμενων χρόνων, με την πείρα 15 χρόνων αντίστοιχων εκδηλώσεων και με έμφαση σε ταινίες που διακρίθηκαν κατά τα προηγούμενα φεστιβάλ.

Το πρώτο μέρος του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Αυγούστου στις 19.00, όπου  μέσα από  ένα τρίωρο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στα μυστικά του κινηματογράφου και στην τέχνη του να κάνει κάποιος ταινία μικρού μήκους με απλά μέσα όπως ένα κινητό, αλλά και πιο σύνθετα, όπως μια κάμερα. Την ίδια μέρα στις 21.00 στον ίδιο χώρο θα προβληθούν επιλεγμένες ποιοτικές, διεθνείς και ελληνικές, ταινίες μικρού μήκους, με καλοκαιρινή διάθεση.

Το δεύτερο μέρος, θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Αυγούστου στις 19.00 στον ίδιο χώρο, όπου  θα προβληθούν τα αποτελέσματα του εργαστηρίου καθώς και ταινίες animation.

Στο εργαστήριο η συμμετοχή είναι ελεύθερη και μπορούν να συμμετέχουν παιδιά και νέοι.

Το Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Λάρισας θέλει να ευχαριστήσει τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Καστρί Λουτρό Αιγάνης για την παραχώρηση του χώρου για τα εργαστήρια και τις προβολές, καθώς και για την στήριξή του στην γνωστοποίηση και την προβολή των εκδηλώσεων.

Για περισσότερα νέα για το φεστιβάλ μπορείτε να επισκεφτείτε  την σελίδα www.iffl.gr

 

Μοιράσου το άρθρο