“Με θέα το Αιγαίο” το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, όπως κάθε χρόνο, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συμμετοχής της στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας «Με θέα το Αιγαίο» στις 29-30 Ιουλίου στο «Nostos apartments» στα Μεσάγκαλα. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες με άξονα τον κινηματογράφο, καθώς και προβολές ταινιών μικρού μήκους από την δεξαμενή ταινιών όλων των προηγούμενων χρόνων με έμφαση στις βραβευμένες.

Συγκεκριμένα, στις 29-30 Ιουλίου στις 19.00, η ομάδα του φεστιβάλ θα βρεθεί με τους μικρούς παραθεριστές στον δροσερό κήπο του «Nostos apartments» στα Μεσάγκαλα, σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις διακοπές, στη θάλασσα και στη φύση. Τη δράση «αποτυπώνουμε σε ταινία τις σκέψεις και τις εμπειρίες μας» θα μπορούν να την παρακολουθήσουν και οι ξένοι παραθεριστές καθώς θα υπάρχει και μετάφραση στα αγγλικά.

Αναλυτικά το περιεχόμενο των δράσεων:

Καλλιτεχνικό εργαστήρι 29-30/7 στο nostos apartments

1η μέρα: 29/7 έναρξη 19.00

Γράφουμε σενάριο και αποτυπώνουμε τις διακοπές που βιώνουμε, τη θάλασσα, τον ήλιο, τις ομορφιές του τόπου μας, τους καλοκαιρινούς φίλους και τα απρόοπτα. Αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη, τα μετατρέπουμε σε μικρές ιστορίες με αρχή-μέση και τέλος και δημιουργούμε σκηνές σκιτσάροντας στο χαρτί.

Θα έχει προηγηθεί θεωρητική προσέγγιση με παραδείγματα μικρών ιστοριών που έγιναν ταινίες.

2η μέρα: 30/7 έναρξη 19.00

Επιλέγουμε ομαδικά, ιστορία και κάνουμε ομάδα με συντελεστές, επιλέγουμε τις τοποθεσίες, φωτογραφίζουμε πιθανά κατάλληλα σημεία και γυρίζουμε ταινία, με κάμερα ή με τα κινητά μας. Στη συνέχεια, μαθαίνουμε τα μυστικά ενός απλού μοντάζ, γυρίζουμε την ταινία, την προβάλλουμε στους φίλους μας και την ανεβάζουμε στο διαδίκτυο. Επιπλέον θα μάθουμε τα μυστικά της χρήσης του κινητού μας για δημιουργία όμορφων σκηνών, αλλά και μικρών ταινιών.

Μετά από κάθε δράση θα προβληθούν ταινίες animation από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας.

Η ίδια ομάδα με το ίδιο πρόγραμμα θα περιμένει τους μικρούς παραθεριστές στις 5-6 Αυγούστου  στην πλατεία στο Καστρί Λουτρό  στις 19.00.

Night Cinema

Στις 29 Ιουλίου στις 21.00 στον κήπο του «Nostos apartments» η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ θα έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με ταινίες μικρού μήκους με έμφαση στο ύφος του καλοκαιριού και της καλοκαιρινής ξεγνοιασιάς. Οι ταινίες θα προβάλλονται με αγγλικούς υπότιτλους για τους ξένους και ελληνικούς για τους Έλληνες.

 To ίδιο πρόγραμμα με μικρές παραλλαγές θα παρουσιαστεί στο Καστρί Λουτρό στις 5 Αυγούστου 21.15αμέσως μετά τα εργαστήρια στην πλατεία του χωριού.

Το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας θα συναντηθεί με παραθεριστές και σε άλλες πόλεις της Θεσσαλίας, όπου σε συνεννόηση με τους Δήμους θα γίνουν εργαστήρια και προβολές. Το πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Μοιράσου το άρθρο