Με συνέργειες και συνεργασίες η ενίσχυση της εξωστρέφειας του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας

Τα επόμενα βήματα, οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις που θα αναπτυχθούν βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας, με τον Πρόεδρο και Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο να δίνει το στίγμα των προθέσεων της Δημοτικής Αρχής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του φορέα.

«Χάρη στις άοκνες προσπάθειες της Λένας και του Γιώργου Γουργιώτη, που εργάστηκαν για να διασώσουν και να αναδείξουν τη διαχρονική ταυτότητα της Λάρισας, έχουμε όλοι εμείς, 50 χρόνια μετά, το προνόμιο να ακολουθούμε και να παρακολουθούμε τη ζωή και τους ρυθμούς της πόλης μας σε βάθος δεκαετιών, να ανακαλύπτουμε τη σπουδαιότητα της κομβικής γεωγραφικής της θέσης και της πολυ-πολιτισμικής κοινωνίας της, τις ιστορικές της στιγμές, τα τοπόσημά της, την πλούσια παράδοση, τα ήθη και τα έθιμά μας.

Χάρη και στο Λαογραφικό Μουσείο μας, έχουμε τη δυνατότητα να ανασυνθέτουμε τη δυναμική της Λάρισας και να μετουσιώνουμε τη γνώση τούτη σε προοπτική ελπίδας, ανάπτυξης και ευημερίας. Έχοντας απόλυτη συναίσθηση του έργου που έχουμε να επιτελέσουμε, ως Δημοτική Αρχή, εργαζόμαστε συστηματικά για την ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς πέρα από τα σύνορα της περιφέρειας και της χώρας. Με συνέργειες, συνεργασίες, ενεργοποίηση όλων των φορέων της κοινωνίας, του πολιτισμού, των επιστημών, υπηρετούμε αυτόν τον στόχο για την εξωστρέφεια της πόλης μας μέσα από έναν στρατηγικό σχεδιασμό και κατευθύνσεις που έχουμε οραματιστεί και υλοποιούμε βήμα-βήμα», σημειώνει ο κ. Μαμάκος, με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του ΔΣ του Λαογραφικού Μουσείου είναι (τακτικά): Αθανάσιος Μαμάκος (Πρόεδρος), Αριστείδης Καρτσαφλέκης (αντιπρόεδρος), Ελευθέριος Τσουμάνης, Αικατερίνη Ντόνου-Αναργύρου, Βασιλική Καρατόλια-Στεφανίδου, Ελένη Ξυνοπούλου-Θυμούλια, Κωνσταντίνος Γουργιώτης, Γεώργιος Σούλτης, Φράντζη Σαμαρίνα, Σμάρω Μπαλασούλη, Αστέριος Λαχανάς, τα αναπληρωματικά μέλη είναι: Ανδρέας Ανδριτσόπουλος, Κωνσταντίνος Καλόγηρος, Ελισάβετ Νάκη, Αλεξάνδρα Τζαλαμούρα, Χρήστος Κατσούρας, Ιωάννα Χαυτίκα-Χατζηβασιλείου, Νατάσα Μπαρμπούτη, Γεωργία Ποδάρα, Γεώργιος Παπαδούλης, Ηρακλής Χατζηδημούλης και η διευθύντρια η αρχαιολόγος – ιστορικός – λαογράφος, Φανή Καλοκαιρινού.

Στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης του ΔΣ, πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του φορέα.

Μοιράσου το άρθρο