Με συναυλία και έκθεση ανοίγει σήμερα το Μουσικότροπο

Το φεστιβάλ Μουσικότροπο που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, έρχεται να μας ταξιδέψει σε νέα μουσικά μονοπάτια.

Πρόκειται να ξεκινήσει το Σάββατο 4 Μαρτίου στην Αίθουσα Συναυλιών του Δ.Ω.Λ. στις 20:30 με μια μεγάλη συναυλία, με προσκεκλημένη την ορχήστρα του Μουσικού Πανεπιστημίου του Detmold.

Σε αυτή, θα συμμετέχουν, εκτός από τους διαπρεπείς φοιτητές του Πανεπιστημίου, ταλαντούχοι σπουδαστές αλλά και καθηγητές του ωδείου μας, αποκτώντας τη δυνατότητα να συνεργαστούν με μία ορχήστρα ενός μεγάλου ευρωπαϊκού πανεπιστημίου.

Μαέστρος, θα είναι η Πάττυ Κοντογιάννη, ενώ ως σολίστ θα συμπράξουν ο τσελίστας Βασίλης Σαΐτης και ο βιολονίστας Δημήτρης Καρακαντάς, όλοι τους Λαρισαίοι, υπήρξαν μαθητές του Ωδείου μας και διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Προπώληση των εισιτηρίων στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, το Σάββατο 11:00 -13:00 και από τις 18:00.
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι κανονικό 15€, μειωμένο 12€ (φοιτητές, ΑΜΕΑ, κάρτα ανεργίας 65+).
Πληροφορίες για όλες τις δράσεις του φεστιβάλ στην επίσημη ιστοσελίδα του

Έκθεση «Ισόδομο και Δομικά υλικά»
Παράλληλα στον αίθριο χώρο του ωδείου θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής
αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.
Η έκθεση με τίτλο «Ισόδομο και Δομικά υλικά» της εικαστικού Δήμητρας Εξάρχου αποτελείται από έργα που δημιουργήθηκαν για το Φεστιβάλ «Μουσικότροπο». Με αφορμή την πρόσφατη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, η καλλιτέχνης με το ανθρωποκεντρικό της έργο, κάνει σαφή αναφορά στο δομικό υλικό της κοινωνίας, τον πολίτη – άνθρωπο. Ένα στοιχείο που η κοινωνία συχνά αντιμετωπίζει ως απλό υλικό, δημιουργώντας “αποθήκες στοίβαξής του”. Ένα “υλικό” που ακόμη και σήμερα περιφέρεται, αλλάζει χέρια, σπάει, ραγίζει, προσπαθεί.

 

Βιογραφικό
Η Δήμητρα Εξάρχου σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε με βραβείο επίδοσης και υποτροφία του Ι.Κ.Υ.

Έργο της βραβεύτηκε από τα ΕΛΤΑ για το Europa 2012 και έγινε εξώφυλλο λευκώματος φιλοτελισμού. Παράλληλα με τη ζωγραφική έχει διδαχτεί Σκηνογραφία και δραστηριοποιείται στο χώρο του θεάτρου με σκηνογραφικές δουλειές καθώς και εικαστικές επιμέλειες παραστάσεων.

Έχει στο ενεργητικό της ομαδικές, ατομικές εκθέσεις, εικονογραφήσεις βιβλίων και παιδικών παραμυθιών. Εργάζεται ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Μοιράσου το άρθρο