Με συναυλία της Ευρυδίκης ανάβει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στα Φάρσαλα – Όλο το εορταστικό πρόγραμμα

Πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις και δράσεις αλληλεγγύης με αφορμή την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διοργανώνει και φέτος ο δήμος Φαρσάλων μαζί με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής-Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Φαρσάλων, με τη συμμετοχή και του Εμπορικού – Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν παραστάσεις και δρώμενα για τα παιδιά, εορταστικές μελωδίες, συναυλία, μουσικές παραστάσεις δρόμου και πολλές ακόμη δράσεις (σε εξωτερικούς χώρους), με σκοπό τη ψυχαγωγία των κατοίκων και των επισκεπτών, την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, την τόνωση της τοπικής αγοράς και γενικότερα τη δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας.

 Η σηματοδότηση της έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων θα γίνει την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Δημαρχείου.

Εκεί, θα τοποθετηθεί η φωτιζόμενη φάτνη, τα ξύλινα σπιτάκια τα οποία κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα φιλοξενούν διάφορες δράσεις (Σπιτάκι του Αγίου Βασίλη, Σπιτάκι των Ευχών και των Παραμυθιών, το Σπιτάκι των Χριστουγέννων του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων, καθώς και τα «Προσωπάκια σε χριστουγεννιάτικο κάδρο»- με την επιμέλεια της Κοινότητας Φαρσάλων.

Στην πλατεία Λαού
θα τοποθετηθεί φωτεινό σώμα “ΚΟΡΝΙΖΑ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ” με λυχνίες και φωτοσωλήνα δημιουργώντας ένα ζεστό και υπέροχο χριστουγεννιάτικο σκηνικό αναμνηστικών φωτογραφιών.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Tρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 πλατεία Δημαρχείου
Η Γιορτή στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων ξεκινάει με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Δήμαρχο Φαρσάλων, Μάκη Εσκίογλου. Θα ακολουθήσει συναυλία με την Ευρυδίκη η οποία είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο ξεχωριστές και αγαπημένες ποπ-ροκ φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής. Σε κάθε της εμφάνιση μας συνεπαίρνει με τις ερμηνείες της και μας ξεσηκώνει με την εκρηκτική της σκηνική παρουσία.30 χρόνια μετά την πρώτη της δισκογραφική δουλειά και το «Μόνο που θυμάμαι» συνεχίζει να μας εκπλήσσει με διαφορετικές μουσικές προτάσεις.
Θα στηθεί μία μουσική γιορτή με τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία όπως «Το μόνο που θυμάμαι», «Πόσο λίγο με ξέρεις», «Μίσησε με», «Ζηλιάρης Ουρανός», «Πυξίδα», «Πιάσε με», «Στο ίδιο Βαγόνι», «Θέλω τόσο να σε δω», αλλά και ευφάνταστες διασκευές σε διαχρονικά κομμάτια. Οι ποπ επιτυχίες και οι πιο ερωτικές μπαλάντες της εφηβείας μας και τα τραγούδια της Ευρυδίκης που αγαπήσαμε, όλα σε μια βραδιά, μας ταξιδεύουν στα πιο όμορφα μας χρόνια.

Ο Άι Βασίλης θα περιμένει τα παιδάκια έξω από το Σπιτάκι του, για να ακούσει τις επιθυμίες και τις ευχές τους, να παραλάβει τα γράμματα τους, να φωτογραφηθεί μαζί τους και να τους μοιράσει «χριστουγεννιάτικα δωράκια», παρέα του, τα πειραχτήρια Ξωτικά που θα τους χαρίσουν στιγμές διασκέδασης και χαράς.

Στο πλαίσιο έναρξης της εορταστικής περιόδου, ο Δήμος θα προσφέρει ζεστό κρασί, ζεστή σοκολάτα και παραδοσιακά γλυκίσματα και ο Εμπορικός Επιχειρηματικός Σύλλογος Επαρχίας Φαρσάλων, με την Νύχτα των Ευχών στο Σπιτάκι των Χριστουγέννων θα προσφέρει διάφορα γλυκίσματα, θα χαρίζει μπαλόνια στα παιδάκια και θα φωτίσει τον ουρανό με φαναράκια.

Σάββατο 10/12/2022
Άναμμα Δένδρου στο Βασιλί Φαρσάλων

Σάββατο 17/12/2022
Άναμμα Δένδρου στο Ευύδριο Φαρσάλων

Τρίτη ,20 Δεκεμβρίου 2022- Φιλαρμονική Φαρσάλων Ώρα: 11:00
Χριστουγεννιάτικες διαδρομές στο κέντρο της πόλης, από τη Φιλαρμονική Φαρσάλων. Οι δρόμοι της πόλης θα πλημμυρίσουν από χριστουγεννιάτικα τραγούδια δημιουργώντας μία εορταστική και χαρούμενη ατμόσφαιρα.

Τετάρτη , 21 Δεκεμβρίου 2022- Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων
Ώρα : 19:30
Μουσική εκδήλωση στήριξης και αλληλεγγύης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φαρσάλων

Στο πλαίσιο των δράσεων ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης, για τη στήριξη των άπορων οικογενειών του Δήμου.

Στη βραδιά αυτή κοινωνικής ευαισθητοποίησης θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τον Μπάμπη Τσέρτο έναν καλλιτέχνη στον χώρο του λαϊκού και του ρεμπέτικου τραγουδιού γνωστός από τις μεγάλες επιτυχίες στη δισκογραφία, έχει στο ενεργητικό του 10 προσωπικούς δίσκους καθώς και πολλές συμμετοχές σε άλλους γνωστούς καλλιτέχνες Στην κοινωνική εκδήλωση του Δήμου Φαρσάλων θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με ελληνικά, αυθεντικά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια.

ΣΗΜEIΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΙΔΩΝ :
Είσοδος Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων από τις 6 το απόγευμα μέχρι λήξεως της εκδήλωσης

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου -Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων

Μουσική Εκδήλωση της Μουσικής Σχολής Φαρσάλων

Παρασκευή ,23 Δεκεμβρίου
17.00μμ-20.00μμ

Ο Δήμος Φαρσάλων θα φιλοξενήσει Το Magic Castle Entertaiment, μία στέγη καλλιτεχνών που αποτελείται από Ταχυδακτυλουργούς, Animateurs, Ξυλοπόδαρους, Jugglers οι οποίοι στην πλατεία Δημαρχείου θα μεταφέρουν τη χαρά και τη γιορτινή διάθεση στα παιδιά όλων των ηλικιών. Μία διαδραστική παράσταση με ενεργή συμμετοχή όλων των παιδιών, ενώ ο μάγος θα ολοκληρώνει τα μαγικά του με την συμμετοχή των παιδιών σε ρόλο βοηθού.
Ζωγραφική Προσώπου

Περίτεχνα σχέδια και πολύχρωμες χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές γεμίζουν τα πρόσωπα των παιδιών και όχι μόνο.

Ο Αγαπημένος σε όλους Άγιος Βασίλης θα βρίσκεται στον χώρο για να μιλήσει ,να βγει φωτογραφίες με όλα τα παιδιά ,ενώ το ξωτικό θα ετοιμάζει μπαλονοκατασκευές. Μία Μασκότ θα βρίσκεται στον χώρο, θα παίζει θα χορεύει και θα βγάζει φωτογραφίες με όλους.

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΗ Φαρσάλων θα μας κρατήσει συντροφιά με μία συναυλία με Χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια

Στο πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων
18.00μμ
Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου -Πλατεία Δημαρχείου Φαρσάλων
17.00μμ-20.00μμ

Ο Δήμος Φαρσάλων θα φιλοξενήσει Το Magic Castle Entertaiment, μία στέγη καλλιτεχνών που αποτελείται από Ταχυδακτυλουργούς, Animateurs, Ξυλοπόδαρους, Jugglers οι οποίοι στην πλατεία Δημαρχείου θα μεταφέρουν τη χαρά και τη γιορτινή διάθεση στα παιδιά όλων των ηλικιών. Μία διαδραστική παράσταση με ενεργή συμμετοχή όλων των παιδιών, ενώ ο μάγος θα ολοκληρώνει τα μαγικά του με την συμμετοχή των παιδιών σε ρόλο βοηθού.
Ζωγραφική Προσώπου
Περίτεχνα σχέδια και πολύχρωμες χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές γεμίζουν τα πρόσωπα των παιδιών και όχι μόνο.

Ο Αγαπημένος σε όλους Άγιος Βασίλης θα βρίσκεται στον χώρο για να μιλήσει ,να βγει φωτογραφίες με όλα τα παιδιά ,ενώ το ξωτικό θα ετοιμάζει μπαλονοκατασκευές. Μία Μασκώτ θα βρίσκεται στον χώρο ,θα παίζει θα χορεύει και θα βγάζει φωτογραφίες με όλους.

Δευτέρα 26 έως και Πέμπτη 29/12/2022 Πλατεία Δημαρχείου Φαρσάλων
17.00μμ-20.00μμ Πλατεία Δημαρχείου
Ο Δήμος Φαρσάλων θα φιλοξενήσει για ημέρες ακόμα τους Magic Castle Entertaiment οι οποίοι θα μεταφέρουν τη χαρά και τη γιορτινή διάθεση στα παιδιά όλων των ηλικιών με μία διαδραστική παράσταση με ενεργή συμμετοχή όλων των παιδιών.
Ζωγραφική Προσώπου
Περίτεχνα σχέδια και πολύχρωμες χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές γεμίζουν τα πρόσωπα των παιδιών και όχι μόνο.

Τετάρτη 28/12/2022 Πλατεία Δημαρχείου- Πλατεία Λαού
Παιδική Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων
Ο Αη Βασίλης σε μπελάδες…..
Πρωτότυπο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού ,ένα φανταστικό διαδραστικό χριστουγεννιάτικο παιχνίδι για παιδιά θα διεξαχθεί και στις δύο πλατείες των Φαρσάλων.

Παρασκευή 30/12/2022 Χριστουγεννιάτικος περίπατος στους δρόμους της πόλης από την Δημοτική Χορωδία του ΟΠΑΚΠΑ.
11.00π.μ
Η Δημοτική χορωδία των Φαρσάλων θα κάνει περίπατο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια .Θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο στις 11.00πμ και θα περάσει από όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης δημιουργώντας ένα εορταστικό σκηνικό.
Ένα Μαγευτικό Σκηνικό για παιδιά θα στηθεί στην Πλατεία Δημαρχείου
17.00μμ-20.00μ
Με Ταχυδακτυλουργούς Animateurs, Ξυλοπόδαρους, Jugglers οι οποίοι στην πλατεία Δημαρχείου θα μεταφέρουν τη χαρά και τη γιορτινή διάθεση στα παιδιά όλων των ηλικιών. Μία διαδραστική παράσταση με ενεργή συμμετοχή όλων των παιδιών, ενώ ο μάγος θα ολοκληρώνει τα μαγικά του με την συμμετοχή των παιδιών σε ρόλο βοηθού.
Ζωγραφική Προσώπου
Περίτεχνα σχέδια και πολύχρωμες χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές γεμίζουν τα πρόσωπα των παιδιών και όχι μόνο.
Ο Αγαπημένος σε όλους Άγιος Βασίλης θα βρίσκεται στον χώρο για να μιλήσει ,να βγει φωτογραφίες με όλα τα παιδιά ,ενώ το ξωτικό θα ετοιμάζει μπαλονοκατασκευές.Μία Μασκότ θα βρίσκεται στον χώρο ,θα παίζει θα χορεύει και θα βγάζει φωτογραφίες με όλους.

Σάββατο 31/12/2022 εκδήλωση του ΟΠΑΚΠΑ
Αποχαιρετώντας το 2022… με εορταστική διάθεση στην Πλατεία Λαού.
Ώρα 12:00μμ-14:00μμ
Αποχαιρετούμε την τελευταία ημέρα του χρόνου με τραγούδια και μελωδίες, στην πλατεία Λαού από τους Μortiz. Οι Mortiz δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Λάρισα προσαρμόζοντας τον ηλεκτρικό με τον ακουστικό ήχο σε διάφορα μουσικά κομμάτια.

Η μπάντα δημιουργήθηκε από μουσικούς με ενεργό συμμετοχή σε διάφορα σχήματα της πόλης με σκοπό τις διασκευές και αναφορές σε τραγούδια από σημαντικές μπάντες της pop, rock ,alternative, reggae, σκηνή Manchester και άλλα είδη μουσικής. Ανάμεσα στα συγκροτήματα που επιλέγουν βρίσκονται οι Doors, Rolling Stones, Beatles, Oasis, Bob Marley, Iggy Pop, David Bowie, Talking Heads, James καθώς επίσης πολλές άλλες μπάντες και σημαντικοί καλλιτέχνες.
Οι Mortiz είναι:
Ρεστέμης Εγκόλφιος : φωνή, ακουστική κιθάρα
Ντάρδας Αλέξανδρος: ηλεκτρική κιθάρα
Τριανταφύλλου Θοδωρής: φωνή, κρουστά»
17.00μμ-20.00μ Πλατεία Δημαρχείου
Ένα Μαγευτικό Σκηνικό για παιδιά θα στηθεί την τελευταία ημέρα του χρόνου στην Πλατεία Δημαρχείου

Με Ταχυδακτυλουργούς Animateurs, Ξυλοπόδαρους, Jugglers οι οποίοι στην πλατεία Δημαρχείου θα μεταφέρουν τη χαρά και τη γιορτινή διάθεση στα παιδιά όλων των ηλικιών. Μία διαδραστική παράσταση με ενεργή συμμετοχή όλων των παιδιών ,ενώ ο μάγος θα ολοκληρώνει τα μαγικά του με την συμμετοχή των παιδιών σε ρόλο βοηθού.
Ζωγραφική Προσώπου
Περίτεχνα σχέδια και πολύχρωμες χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές γεμίζουν τα πρόσωπα των παιδιών και όχι μόνο.

Ο Αγαπημένος σε όλους Άγιος Βασίλης θα βρίσκεται στον χώρο για να μιλήσει ,να βγει φωτογραφίες με όλα τα παιδιά ,ενώ το ξωτικό θα ετοιμάζει μπαλονοκατασκευές
Μία Μασκότ θα βρίσκεται στον χώρο ,θα παίζει θα χορεύει και θα βγάζει φωτογραφίες με όλους.

Σημειώνεται τέλος πως το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν και οι εορταστικές δράσεις που προετοιμάζουν τα ΚΔΑΠ του Δήμου Φαρσάλων.

 

Μοιράσου το άρθρο