Με την Συμφωνική Ορχήστρα “MOYSA” έκανε πρεμιέρα το Φεστιβάλ Μουσικότροπο (φωτό – βίντεο)

Τις πύλες του άνοιξε το Σάββατο το βράδυ το καθιερωμένο πλέον Φεστιβάλ Μουσικότροπο 2024 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Στην πρώτη συναυλία του φεστιβάλ, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης “MOYSA” μάγεψε τις Λαρισαίες και του Λαρισαίους που γέμισαν το ωδείο.

Την ορχήστρα διηύθυνε ο διακεκριμένος μαέστρος Μιχάλης Τραχαλιός και σολίστ της βραδιάς ήταν ο Λαρισαίος ταλαντούχος πιανίστας Έκτορας Καράτζιος-Παπαϊωάννου και η Κυβέλη Μαθιουδάκη στο φλάουτο.

Παρουσιάστηκαν μεγάλα έργα του κλασικού ρεπερτορίου των Μπαχ και Μότσαρτ, αλλά και η περίφημη ¨Μικρή νυχτερινή μουσική” του Μότσαρτ ενώ η βραδιά έκλεισε με το κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα Κ466 σε ρε ελάσσονα του ίδιου συνθέτη.

Τα έργα που ακούστηκαν παρουσίασε ο καθηγητής του ΔΩΛ και συνθέτης, Ευριπίδης Μπέκος.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος στον χαιρετισμό του μίλησε για τη δέσμευση της δημοτικής αρχής το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας “να συνεχίζει απρόσκοπτα το πολιτιστικό και εκπαιδευτικό του έργο”.

Ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας Χρήστος Λενούτσος τόνισε ότι στο φεστιβάλ Μουσικότροπο θα βρεθούν μεγάλα μουσικά σύνολα, σπουδαίοι καλλιτέχνες και θα υπάρξουν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, “επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε μέσα από το Ωδείο μας συνεργασίες με μεγάλα κέντρα πολιτισμού” συμπλήρωσε.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Α.Π.

Μοιράσου το άρθρο