Μια υπέροχη κωμωδία από τη Θεατρική Ομάδα Ελασσόνα: “Ποιος έχει σειρά;”

Μια υπέροχη κωμωδία ετοιμάζει για φέτος η θεατρική ομάδα «οι σάτυροι» της  Ελασσόνας. Πρόκειται για το έργο «Ποιος έχει σειρά;» του G. Eliot. Η θεατρική ομάδα της Ελασσόνας, για αρκετά χρόνια έχει γίνει θεσμός, για την πόλη. Με παραστάσεις αριστοτεχνικά δοσμένες, με γούστο και απαράμιλλη αισθητική και κυρίως με υψηλό επίπεδο ερμηνειών, προσφέρουν γέλιο και διασκέδαση στους θεατρόφιλους. Οι πρόβες συνεχίζονται με πολύ μεράκι, καλή διάθεση και ανυπομονησία για μια ξεκαρδιστική παράσταση. Άλλωστε η εποχή μας, έχει ανάγκη από γέλιο και ευχάριστες στιγμές. Όσο οι δυσκολίες της ζωής, μας περιβάλλουν, τα οικονομικά αδιέξοδα, η δυστυχία και ο πόνος δίνουν καθημερινά το παρόν τους, το γέλιο φαντάζει σαν όαση μέσα στην ομίχλη της δυσαρέσκειας. Η κωμωδία, μέσα από τις υπερβολές, τις ευτράπελες καταστάσεις και  τις απρόσμενες εξελίξεις, αναπαριστά την ίδια την ζωή.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Σε ένα χωριό, συμβαίνει κάτι πολύ δυσάρεστο. Πεθαίνει ο κοινοτάρχης. Όμως η «απώλεια» αυτή, δημιουργεί μια αλυσίδα ανατροπών. Καταφθάνουν οι ανυποψίαστες κόρες του και αρχίζουν απρόσμενες εξελίξεις. Ο «κεκοιμημένος» αποδεικνύεται πως για κάποιο σοβαρό λόγο, δεν είναι «κεκοιμημένος», ενώ άλλοι που προσέρχονται να θρηνήσουν τον «κεκοιμημένο», γίνονται οι ίδιοι «κεκοιμημένοι». Και όλα αυτά γιατί; Παράνομες σχέσεις, οικονομικά συμφέροντα, δολοπλοκίες, πώληση αρχαίων, εκβιασμοί και έρωτες καταλήγουν στο… ποιος άλλος έχει σειρά; Ποιος τελικά βγαίνει κερδισμένος; Μια τρελή κωμωδία μέχρι το τελευταίο λεπτό.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία- επιλογή μουσικής : Στέλιος Ντικούλης.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Γιούλα Παγγαία, Κική Καλογήρου, Βαγγέλης Τρουμπούκης, Κώστας Φαρμάκης, Μαίρη Μητσιμπόνα, Μάγδα Αθανασιάδου, Στέλλα Κοτζαμανίδη-Θεοφανάκη, Θανάσης Μιχάλης, Γιώργος Βαρσαμής και Έφη Κοτζαμανίδη.

Σκηνικά-κουστούμια: Θεατρική ομάδα.

Μοιράσου το άρθρο