“Μικρές Ιστορίες Τέχνης” μαζί με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

Η παιδαγωγική ομάδα “απ’Ουσία’’ σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους.  Σκοπός της ομάδας είναι η ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό για όλους, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, κοινωνικο-οικονομικής και πολιτισμικής ταυτότητας. Τα προγράμματά συνιστούν μια συμπληρωματική πηγή ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ατόμων που συμμετέχουν σε αυτά.

Στα πλαίσια του πλούσιου πολιτιστικού προγράμματος του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας ενόψει των εκδηλώσεων από τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η “απ’Ουσία” υλοποιεί ένα διαδραστικό διαδικτυακό πρόγραμμα ιστορίας της τέχνης που απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 7 ετών.

Μέσα από τέσσερις διαδικτυακές συναντήσεις τα παιδιά ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο της τέχνης! Σε κάθε παιδί δίνεται ένα πακέτο με πρωτότυπα, χειροποίητα παιχνίδια που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Μικρές Ιστορίες Τέχνης” στοχεύει στην εξοικείωση των παιδιών με την τέχνη. Επαναπροσδιορίζοντας τα εργαλεία, τις μεθόδους και ενίοτε τα παιχνίδια που χρησιμοποιούσαν οι καλλιτέχνες/ιδες στη δημιουργική τους διαδικασία, τα παιδιά ανακαλύπτουν τις διαφορετικές πτυχές των έργων τους.

Οι θεματικές των τεσσάρων συναντήσεων στοχεύουν στη γνωριμία των παιδιών με καλλιτέχνες/ιδες που έζησαν και δημιούργησαν στην Γαλλία στις αρχές του 20ου αιώνα καθώς και σε κινήματα που άνθισαν στη Γαλλική πρωτεύουσα.

1η συνάντηση – Σουρεαλιστικά παιχνίδια: Γιατί τα ρολόγια έλιωσαν; Τι γυρεύει ένα παλάτι στην πλάτη ενός ελέφαντα;

2η συνάντηση – Τα πρόσωπα του Πάμπλο Πικάσο: Πώς η μύτη έφτασε στο μέτωπο; Γιατί τα μάτια είναι στο πηγούνι;

3η συνάντηση –  Χένρι Ματίς και τα πολύχρωμα μοτίβα: Τι συμβαίνει όταν ένας διάσημος ζωγράφος δεν μπορεί να ζωγραφίσει πια; Πώς μπορεί να συνεχίσει να δημιουργεί; Έχει η φαντασία όρια;

4η συνάντηση – Μαρκ Σαγκάλ, Ο ακροβάτης του ονείρου: Ακροβάτες, σχοινοβάτες και ζογκλέρ! Μέσα στην κυκλική σκηνή του τσίρκου ξανα-δημιουργούμε όλα όσα ο καλλιτέχνης αγάπησε.

Επισκεφτείτε το site μας και ανακαλύψτε τις δράσεις μας: www.apousia.com

Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες πληροφορίες για τα παιδαγωγικά προγράμματα  επικοινωνήστε:

Υπεύθυνη επικοινωνίας, Μάρθα Ρούσσου

e-mail: apousia.koinsep@gmail.com

fb: @apousia.koinsep

τηλεφωνικά: 6947306183

Μοιράσου το άρθρο