Μουσικό παραμύθι για την παγκόσμια ημέρα βιβλίου στο Χατζηγιάννειο

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, οι Εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα και το Τμήμα Παιδιού του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνουν την παρουσίαση του μουσικού παραμυθιού “Η Ζιζή η Λαγουδίνα και η μικρή της μπαλαρίνα” της συγγραφέως Λητώς Τσακίρη Παπαθανασίου.

Το νέο βιβλίο έχει ως θέμα μια πετυχημένη δουλειά της συγγραφέως που το κοινό περίμενε εδώ και καιρό να επανεκδοθεί. Με νέο υλικό και μοναδική εικονογράφηση από τη Λιάνα Δενεζάκη, η Ζιζή επιστρέφει δυναμικά.

Το βιβλίο ακολουθεί ένα όμορφο καινούριο τραγούδι της συγγραφέως σε μουσική Ελένης Σαμαρίνα και ερμηνεία Έλενας Γκατζά και το συμπληρώνουν ηχητικά αρχεία και βίντεο με πλούσιες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αφορούν την έννοια του ρυθμού, καθώς και καρτέλες αναφοράς με ηχητικά (που περιέχουν τους ήχους όλων των μουσικών οργάνων).

Το βιβλίο σχολιάζει στο οπισθόφυλλο, ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Ιδρυτής της International Action Art Ιωάννης Μαρωνίτης.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό της πόλης της Λάρισας και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 στις 18:00 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Είναι μια χορογραφημένη μουσική παρουσίαση την οποία θα προλογίσει η Ψυχοθεραπεύτρια (NARM practitioner, Playtherapist -επόπτρια certiified Όλγα Δημοπούλου και η συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας Αφροδίτη Ξυνοπούλου.

Τη δραματοποίηση του παραμυθιού χορογραφεί το Στούντιο Χορού “The Movement Academy”.

Οι μαθητές της Πρότυπης Ακαδημίας Προσχολικής & Σχολικής Ηλικίας Maneluna θα παρουσιάσουν με ευφάνταστο τρόπο, υλικό του βιβλίου και θα τραγουδήσουν το τραγούδι της Ζιζής.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν εκπρόσωποι των αρχών του τόπου.

Το παραμύθι κυκλοφορεί πανελλαδικά από τις εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Η συγγραφέας υλοποιεί δράσεις φιλαναγνωσίας σε όλη τη χώρα και βιωματικά δρώμενα ευαισθητοποίησης γονέων σχετικά με θέματα που αφορούν τους τρόπους καλής λειτουργίας μιας ευτυχισμένης οικογένειας.

Μοιράσου το άρθρο