Νέα σειρά δράσεων με τίτλο UrbanSessions από το Kubrick Pure Social Club

Το Kubrick – PSC παρουσιάζει την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 από τις 20:00 έως τις 23:30 την πρώτη από τη νέα σειρά δράσεων με τίτλο UrbanSessions, που έχουν ως σκοπό να αναδείξουν σημαντικά τοπόσημα εντός του αστικού ιστού της Λάρισας μέσω ανοιχτών μουσικών εκδηλώσεων σε συνδυασμό με δράσεις ψηφιακής τέχνης.

Στην πρώτη δράση, UrbanSessionsep.1 – SculptedRiver, το σιντριβάνι «Γλυπτός ποταμός» στην πλατεία Ταχυδρομείου, έργο της Λαρισαίας γλύπτριας αστικού τοπίου Νέλλας Γκόλαντα, συνομιλεί με τη ψηφιακή τέχνη και τη μουσική στο πλαίσιο του μουσικού Β2Β project των ChrisKios και ApostolisThirtyleaves σε συνεργασία με την InteractiveLightDesigns και τον Θοδωρή Ράντο.

Οι καταρράκτες των νερών του «Γλυπτού Ποταμού» που συμβολίζουν τις ορεινές πηγές του Πηνειού ποταμού ενεργοποιούνται μέσω του videomapping που σχεδίασε ειδικά η InteractiveLightDesigns και από τις δονήσεις της μουσικής Universal/World/Cosmos με επιρροές από Afro/Disco/HipHop με σκοπό την δημιουργία κίνησης, ενέργειας, ρυθμού, διαμορφώνοντας ένα νέο τοπίο.

Ένα παιχνίδι με το φως, τις γραμμές, την τεχνολογία, τη μουσική πράξη. Δίνοντας φως στο σχήμα, προσωπικότητα, δεύτερη υπόσταση και όγκο, ο «Γλυπτός ποταμός» ζωντανεύει και αναδεικνύεται η γλυπτική του δομή μέσω μιας σύγχρονης αισθητικής που δημιουργεί εικονικά περιβάλλοντα και σύνθετες φωτιστικές συνθέσεις μέσω του videomapping σε συνδυασμό με τη μουσική. Μία πολυδιάστατη σύγχρονη εμπειρία!

Μοιράσου το άρθρο