Νέος κύκλος για το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος Λαρισαίων Καλλιτεχνών “ΗΧΩ”

Το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος Λαρισαίων Καλλιτεχνών «ΗΧΩ» για την περίοδο 2023 – 2024, ξεκινά νέο κύκλο εργαστηριακής θεατρικής δουλειάς με σκοπό την ουσιαστικότερη και βαθύτερη γνωριμία με το αρχαίο δράμα συμπεριλαμβάνοντας και την αριστοφανική κωμωδία και τη σύνδεσή τους με την σύγχρονη δραματουργία.

Το Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος Λαρισαίων Καλλιτεχνών «ΗΧΩ» με την παρουσίαση του έργου Γιάννη Ρίτσου «ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ» στο Β Αρχαίο Θέατρο Λάρισας έκλεισε τον πρώτο κύκλο δράσης του. Το εργαστήρι ξεκίνησε το 2014 και δούλεψε εργαστηριακά στο Αρχαίο Δράμα και συγκεκριμένα στα έργα: α) «Στη σκιά της κατάρας των Ατρειδών» βασισμένο στην Ηλέκτρα του Σοφοκλή και στη Χρυσόθεμις του Γιάννη Ρίτσου. β) «Σοφοκλή Αντιγόνη με το βλέμμα της Ισμήνης Γιάννη Ρίτσου» και γ) «ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ» Γιάννη Ρίτσου. Οι λεπτομέρειες του αρχαίου μύθου που εμπεριέχονται στη σύνθεση του Ρίτσου δείχνουν πως πηγή έμπνευσής του υπήρξε η τριλογία του Αισχύλου Ορέστεια: Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες.

Και οι τρεις παραπάνω παραγωγές είναι κινηματογραφημένες και είναι αναρτημένες στο You Tube. Αν θέλει κάποιος να δει τα έργα ολοκληρωμένα πληκτρολογεί στο You Tube «Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος Λαρισαίων Καλλιτεχνών».

Για φέτος το εργαστήρι ανοίγει έναν δεύτερο κύκλο εργαστηριακής θεατρικής δουλειάς με σκοπό την ουσιαστικότερη και βαθύτερη γνωριμία με το αρχαίο δράμα συμπεριλαμβάνοντας και την αριστοφανική κωμωδία και τη σύνδεσή τους με την σύγχρονη δραματουργία.

Καλούνται λοιπόν όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δημιουργία ομάδας με σκοπό την βιωματική επαφή και γνώση με το σημαντικότερο πνευματικό επίτευγμα της αρχαίας Ελληνικής κληρονομιάς να επισκεφθούν τον χώρο του εργαστηρίου που είναι στην Νικηταρά 16 Α στη Λάρισα, κάθε Πέμπτη απόγευμα και ώρες από 18.00 έως 20.00. Οι εκδηλώσεις συμμετοχής στο εργαστήρι θα ξεκινήσουν από 03/10/2023 έως και τέλος Οκτωβρίου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες είναι το 6944705037 μόνο κάθε Πέμπτη από 18.00 έως 20.00 μ.μ.

Διευθύντρια και σκηνοθέτης του εργαστηρίου θα είναι η Θεοδώρα Κακάτσιου, επικουρικά ο Δημήτρης Δημητρούλιας , με συμμετοχή κι άλλων εκπαιδευτών από το θεωρητικό και πρακτικό χώρο των τεχνών του θεάτρου.

Μοιράσου το άρθρο