Ξεκινάει το 8ο Φεστιβάλ Open Nights με θέμα τον “Έρωτα”

Με θέμα της διοργάνωσης τον «Έρωτα» θα πραγματοποιηθεί φέτος το 8ο Φεστιβάλ Open Nights από τις 4 έως και τις 16 Μαΐου.

Το 8ο Φεστιβάλ Open Nights διοργανώνεται από την ομάδα Off Art και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και θα έχει ως βάση του τη Λογοτεχνική Γωνία, τον νέο χώρο πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων στην καρδιά της πόλης.

Συνεργάζεται επίσης με τους: Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, Thessaloniki Cinedance International (TCI), εκδόσεις ΘΡΑΚΑ, Μπαράκι του Μύλου, Στο Περίπου.

Φέτος, για πρώτη φορά το φεστιβάλ δημιουργεί και ένα παράλληλο project, τις «Διαχρονικές αναγνώσεις του έρωτα», μία διακαλλιτεχνική «έκθεση μέσα στην μόνιμη έκθεση», που συνδέει το θέμα του έρωτα με ευρήματα του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και λαογραφικούς θησαυρούς του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας αντίστοιχα, με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών και ερευνητών. Το project θα παραμείνει στα Μουσεία έως και τον Οκτώβριο του 2023.

Σημαντική είναι επίσης η φετινή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με τρόπο που ανοίγει νέους διαύλους επικοινωνίας, έτσι ώστε οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Επιστήμης, Τέχνης και Έρευνας να αναθεωρούνται.

Με την 8η διοργάνωση, το φεστιβάλ συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα ότι η σφαίρα της κοινωνικής πραγματικότητας δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη, αλλά διαμορφώνεται στο πλαίσιο της διυποκειμενικότητας, ως συνάρτηση της από κοινού νοηματοδότησης σχέσεων κι εμπειριών από τα υποκείμενα που μετέχουν σ’ αυτήν.

Μοιράσου το άρθρο