Ξεκινούν τα Εργαστήρια της OFF ART 2020-21 στον ΜΥΛΟ του Παππά

Τα εργαστήρια απευθύνονται στα μέλη της ομάδας, αλλά είναι ανοικτά και σε καινούρια μέλη, ενήλικες και έφηβους από 15 χρονών με, ή χωρίς εμπειρία σε κάποια τεχνική χορού.

Ενδυνάμωση Χορού: Τρίτη & Πέμπτη 19:00- 20:15
Σύγχρονος Χορός: Τετάρτη 20:30- 22:00
Κλασικός χορός για ενήλικες: Παρασκευή 19:00- 20:15
Performance Lab-αυτοσχεδιασμός: Παρασκευή 20:30- 22:30
Ομάδα Χοροθεραπείας: Πέμπτη 20:30-21:45(μετά απο προσωπική συνέντευξη)
GUEST teachers-ανοικτό μάθημα με καλεσμένους καθηγητές: Σάββατο 11:00-12:30

Δωρεάν δοκιμαστικό (μετά από συνεννόηση)

Μύλος του Παππά, Γεωργιάδου 53, 3ος όροφος
www.offart.gr
Επικοινωνία: offartdance@gmail.com και στα τηλ: 2410 253097 & 6932 853971

Η πρόσβαση στα μαθήματα/σεμινάρια γίνεται με βάση τις σχετικές αποφάσεις πρόληψης και αντιμετώπισης του covid-19.

Αναλυτικά:

Ενδυνάμωση χορού: Τρίτη & Πέμπτη 19:00- 20:15
Το σώμα είναι διαδικασία, μεταβάλλεται συνεχώς και προσαρμόζεται στις εξωτερικές επιρροές, συνήθειες αλλά και ατυχήματα και ασθένειες. Έχει όμως και μεγάλη δύναμη αυτοίασης και επανεκπαίδευσης σε κάθε ηλικία.
Το εργαστήριο αποτελεί μια ήπια αλλά ολοκληρωμένη πρόταση εκγύμνασης με μια σύγχρονη προσέγγιση ενδυνάμωσης αλλά και απελευθέρωσης των μυϊκών εντάσεων με στόχο την αποτελεσματικότερη κίνηση και την ελευθερία με την οποία οφείλει να κινείται το ανθρώπινο σώμα. Εμπεριέχει στοιχεία από διαφορετικές και συχνά εναλλασσόμενες σωματοποιημένες πρακτικές και τη φιλοσοφία τους, σε συνδυασμό με την εκπαίδευση του επαγγελματία χορευτή, απευθύνεται σε αρχαρίους και προχωρημένους, ενώ βάζει την τεχνική βάση για τον σύγχρονο δημιουργικό χορό.
Φεύγουμε χαλαροί, αλλά παράλληλα σε πλήρη εγρήγορση και με διαύγεια πνεύματος. Συντονίζουν οι Ρούλα Καραφέρη Μαρία Ραπτοτάσιου και Κατερίνα Xονδρού

Σύγχρονος χορός: Τετάρτη 20:30- 22:00
Το εργαστήρι είναι σχεδιασμένο για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια καλή σχέση με το σώμα τους, εξερευνώντας και εξελίσσοντας τις κινητικές και εκφραστικές του δυνατότητες, μέσα από την τεχνική του σύγχρονου χορού. Εστιάζουμε σε μία δυνατή στήριξη, μια ευέλικτη σπονδυλική στήλη, αλλά και σε μια οργανική και δυναμική χρήση του χώρου. Πολύ κίνηση, εναλλαγή ταχυτήτων, εκτόνωση και ψυχαγωγία.
Συντονίζει η Ρούλα Καραφέρη

Κλασικός χορός για ενήλικες: Παρασκευή 19:00- 20:15
Το μάθημα είναι επηρεασμένο από βασική τεχνική μπαλέτου. Οι ασκήσεις είναι καθοδηγούμενες με ρυθμό και σύγχρονη μουσική. Στόχος του είναι η αύξηση της ελαστικότητας και η ενδυνάμωση των μυών για οτιδήποτε ακολουθεί… Από μια απαιτητική πρόβα μέχρι μια γεμάτη αυτοπεποίθηση στάση σώματος.
Συντονίζει η Βάσω Σαγώνα

Performance Lab/αυτοσχεδιασμός: Παρασκευή 20:30- 22:30
Πιστεύουμε οτι ο δυνατός performer (χορευτής, ηθοποιός η απλά κάποιος που ανεβαίνει στην σκηνή) μπορεί και συν-κινεί το κοινό. Με κεντρικό εργαλείο τον αυτοσχεδιασμό ( την τέχνη που το σώμα, ταυτόχρονα ανακαλύπτει, δημιουργεί και εκτελεί επάνω στη σκηνή) το εργαστήρι έχει στόχο την έρευνα πάνω σε κάποια ερωτήματα που αφορούν την σκηνική παρουσία, όπως:
Γιατί κάποιοι performers πείθουν ενώ άλλοι όχι; Είμαστε ο εαυτός μας στη σκηνή; (σχέση μεταξύ εσωτερικής εικόνας και εξωτερικής παρουσίασης.) Πως μια κίνηση αποκτά το περιεχόμενο που επιδιώκουμε; (Ακινησία- Εσωτερική κίνηση ή «πώς να γίνεις σολίστ, η αόρατος») και άλλα.
Απευθύνεται σε ανθρώπους της σκηνής, επαγγελματίες η όχι, με προηγούμενη εμπειρία η απλά διάθεση έκθεσης στη σκηνή.
Συντονίζουν: Ρούλα Καραφέρη, Μαρία Ραπτοτάσιου και καλεσμένοι καλλιτέχνες

Ομάδα Χοροθεραπείας: Πέμπτη 20:30-21:45
Η Χοροθεραπεία έχει ως βάση την αρχαία γνώση ότι σώμα και μυαλό είναι σε απόλυτη και άμεση σχέση, και κατ επέκταση, ότι η κίνηση του σώματος, αντανακλά την εσωτερική πραγματικότητα του ατόμου. Μέσα στους σύγχρονους ρυθμούς ζωής έχοντας δώσει τεράστια αξία στο μυαλό, έχουμε χάσει την ικανότητά μας να ακούμε το σώμα μας.
Ο ανάλογα εκπαιδευμένος θεραπευτής, και πάντα μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια, χρησιμοποιεί την κίνηση τόσο ως τρόπο αναγνώρισης όσο και παρέμβασης, ώστε να επέλθουν θετικές αλλαγές στην συναισθηματική, συνειδησιακή και φυσική λειτουργία του άτομου.
Το εργαστήρι έχει στόχο την πρόληψη, την ψυχική ισορροπία και την προσωπική εξέλιξη. Είναι καθαρά βιωματικό, η συμμετοχή γίνεται μετά απο προσωπική συνέντευξη και υπάρχει επίσης δυνατότητα ατομικών συνεδριών. Συντονίζει η Ρούλα Καραφέρη

GUEST teachers: Σάββατο 11:00-12:30
Drop in* μαθήματα ανοιχτού επιπέδου με καλεσμένους καθηγητές (κλασσικός & σύγχρονος χορός). Στόχος του καινούργιου πλαισίου μαθημάτων της ομάδας είναι η επαφή με διαφορετικούς καλλιτέχνες/καθηγητές χορού από την πόλη της Λάρισας, την Ελλάδα και το εξωτερικό, με διάθεση να συνδέσει και να δυναμώσει τη μικρή αλλά πολλά υποσχόμενη κοινωνία χορευτών/καθηγητών χορού/performers της πόλης αλλά και της Θεσσαλίας. Επίσης να αποτελέσει έναν δίαυλο επικοινωνίας για νέα project, παραστάσεις, δράσεις και συνεργασίες. Κάποια από τα μαθήματα θα συνδεθούν με σεμινάρια και ανοικτές ακροάσεις.

*δυνατότητα μεμονομένων επισκέψεων

Οι συνεργάτες-εισηγητές των εργαστηρίων της ομάδας για την σαιζόν 2020-21:

Ρούλα Καραφέρη

Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας OFF ART-σκηνικές παρουσίες (2003)
Έχει δίπλωμα ανάλυσης της κίνησης του ιδιωτικού ινστιτούτου Cary Rick (Βιέννη/ Μόναχο), ενώ έχει ειδικευθεί μεταξύ άλλων, σε τεχνικές της κλασικής και σύγχρονης Ιαπωνικής θεατρικής σκηνής με διάφορους καθηγητές (Hiro Ushiyama, Ko Murobushi, Mitsuru Sasaki και άλλοι)
Είναι πτυχιούχος (Bachelor) καθηγήτρια Σύγχρονου Χορού, με ειδικότητα τον αυτοσχεδιασμό και την σύνθεση, και Ψυχοθεραπεύτρια μέσω του χορού και της κίνησης (Χοροθεραπεία) σε επίπεδο Μάστερ(MDaT), από την κρατική Ακαδημία χορού (CODARTS- University of the Arts) του Ρότερνταμ.
Είναι τακτικό μέλος του επαγγελματικού Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.

Βάσω Σαγώνα

Γεννήθηκε στη Λάρισα. 13 ετών, έγινε μέλος του Θεσσαλικού Μπαλέτου. Εκεί συνέχισε ως σολίστ, ερμηνεύοντας ρόλους από το κλασσικό ρεπερτόριο μέχρι και το 2009. Την ίδια χρονιά αποφοίτησε με δίπλωμα Καθηγήτριας Χορού από στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Δήμου Λάρισας. Διδάσκει κλασσικό χορό, ρεπερτόριο και ενδυνάμωση σε παιδιά και ενήλικες όλων των επιπέδων. Στα πλαίσια ιδιαίτερων μαθημάτων και σεμινάρια, προετοιμάζει νέους χορευτές για τις εισαγωγικές εξετάσεις του ΥΠΠΟ, διαγωνισμούς και ακροάσεις. Στόχος της είναι η ανάδειξη του μπαλέτου ως βασική τεχνική για οποιαδήποτε μορφή κίνησης & άθλησης. Συμμετέχει σε δράσεις που αφορούν τον χορό, τις τέχνες και τον πολιτισμό, ενώ έχει εργαστεί στο χώρο της διαφήμισης (Ελλάδα & Γερμανία) ως account manager.

Μαρία Ραπτοτάσιου

Είναι απόφοιτος της ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού Ραλού Μάνου. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κ σεμινάρια σε Ελλάδα κ εξωτερικό. Χορογραφεί και διδάσκει σε επαγγελματίες χορευτές και ηθοποιούς απο το 2002. Εχει συμμετάσχει σαν χορεύτρια κ χορογράφος σε διαφορα Φεστιβάλς και παραστάσεις χορού & θεάτρου.

Κατερίνα Xονδρού

Παρακολουθεί μαθηματα και σεμινάρια κλασσικού και σύγχρονου χορού απο το 2003 ενώ κατέχει δίπλωμα στη μέθοδο εκγύμνασης Pilates mat και Pilates props.
Είναι μέλος της ομάδας OFF ART απο το 2012 με συμμετοχή σε πολλές παραστάσεις.

GUEST teachers:
Έως το τέλος του 2021 θα διδάξουν και θα δώσουν επιπλέον σεμινάρια καλλιτέχνες όπως οι :
Νατάσα Αραμπατζή 23& 30/10, 6/11(σύγχρονος χορός-ακροβατικά)
&
Δροσιά Τριαντάκη (σύγχρονος χορός και τεχνολογία) https://die-wolke.org/
Stephanie Felber (σύγχρονη σύνθεση) https://stephanie-felber.de/
Jelena Ivanοvic (εργαστήρι/ ακρόαση χορευτών) http://www.jelena-ivanovic.com/
και άλλοι.

Μοιράσου το άρθρο