Οι πρωτοβουλίες του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου / Παράρτημα Λάρισας

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Παραρτήματος Λάρισας το απόγευμα της Κυριακής 9/5 μπροστά στο Θέατρο του Μύλου. Από τους συμμετέχοντες εκφράστηκε η ανάγκη συλλογικής συζήτησης μετά από 8 μήνες Lockdown (Η τελευταία Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στα τέλη Σεπτέμβρη του 2020).
 
Σε ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής: “Την παρουσίαση της εισήγησης για την εκτίμηση της δράσης του παραρτήματος, τις διεκδικήσεις μας και τις πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος έκανε ο πρόεδρος Λευτέρης Γάλλος ενώ ο ταμίας Φίλιππος Ζούκας ενημέρωσε για την οικονομική κατάσταση του Συλλόγου. Από τις τοποθετήσεις αναδείχτηκε η σημαντική συμβολή του σωματείου μας συνολικά στον αγώνα για την ζωή και τα δικαιώματα κάθε συναδέλφου. Δεν έλειψαν αντικειμενικά οι προβληματισμοί για την επόμενη μέρα στο χώρο, τα επιδόματα, το μεροκάματο κλπ Παράλληλα στην συνέλευση κατατέθηκαν στην Τοπική Διοικητική Επιτροπή και νέες αιτήσεις εγγραφής στον Σύλλογο από συναδέλφους.
 
Η συνέλευση ολοκληρώθηκε με τον καθορισμό των πρωτοβουλιών μας από εδώ και πέρα:
 
Μετά την ενθουσιώδη συμμετοχή του παραρτήματος στην συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς στη Λάρισα συνεχίζουμε. Κλιμακώνουμε την δράση μας συντονισμένα με τα υπόλοιπα καλλιτεχνικά σωματεία, το Εργατικό Κέντρο της πόλης και άλλους φορείς. Παλεύουμε για την επιβίωση και τα δικαιώματά μας, για να δουλέψουμε κανονικά και με ασφάλεια, για να πάρει πίσω τώρα η κυβέρνηση την κατάργηση του 8ώρου.
Εμπλουτίζουμε με νέο πρωτότυπο υλικό για τις θέσεις και την δράση του Συλλόγου την σελίδα μας στο Facebook, το κανάλι μας στο YouTube και στο Mixcloud.
Με αφορμή την παγκόσμια μέρα Πολιτισμού (21 Μάη) προγραμματίζουμε ανοιχτή συζήτηση σε χώρο και ώρα που θα ανακοινωθεί με θέμα “Τα σωματεία μας «ασπίδα προστασίας» απέναντι σε κάθε μορφή βίας στις εργαζόμενες στον Πολιτισμό”.
Τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινώσουμε επίσης μία παρέμβαση του παραρτήματος Λάρισας για τον μήνα Ιούνη αντάξια του ενός χρόνου λειτουργίας και δράσης του και με αφορμή την παγκόσμια μέρα μουσικής.
 

Επίσης από σήμερα 11/5 στο κανάλι μας στο YouTube και στην σελίδα μας στο Facebook ένα βίντεο με τίτλο «Μέρα Μαγιού, για τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό» αφιερωμένο στους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στις δράσεις και τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος για την Εργατική Πρωτομαγιά σε όλη την Θεσσαλία.
Στα δρώμενα της Λάρισας συμμετείχαν συνάδελφοι από το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, εργαζόμενοι στον χώρο του χορού και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών.

Χρησιμοποιήθηκε υλικό το οποίο ανήκει στο προσωπικό αρχείο συναδέλφων, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στο Παράρτημα Λάρισας του ΠΜΣ και σε τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Επιμέλεια Παραγωγής: Αχιλλέας Σίμος, Φώτης Παπανικολάου, Θέμης Κοπαρανίδης”.

 

Μοιράσου το άρθρο