Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο του Ομίλου Φίλων Ν. Καζαντζάκη Λάρισας για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Με ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην Πινακοθήκη Λάρισας ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής το διήμερο αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, που διοργάνωσε ο Όμιλος Φίλων Ν. Καζαντζάκη Λάρισας (Ο.ΦΙ.ΝΙ.ΚΑ.Λ.), η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Ν. Καζαντζάκη (Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.) και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας (ΠΟ.Κ.Ε.Λ.), σε συνδιοργάνωση με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και με την στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

Στην κεντρική εκδήλωση παρουσιάστηκε το επετειακό ημερολόγιο του ΠΟΚΕΛ για το 2022, το οποίο επιμελήθηκε η ιατρός Ζαφειρία Κοτζαμάνογλου, για να ακολουθήσει εισήγηση του Βαγγέλη Ρεμπάπη, ιστορικού, με θέμα «Μετακίνηση Ποντίων Προσφύγων το 1919 από τον Καύκασο στην Ελλάδα, από το Γραμματέα του Υπουργείου Περιθάλψεως Ν. Καζαντζάκη», με τον κ. Ρεμπάπη να αναφέρεται αναλυτικά στο πλούσιο πρόγραμμά της. «Μέσω της εκδήλωσης μας δίνεται η δυνατότητα να αναδείξουμε πτυχές της Ιστορίας, να αναλογιστούμε και να παραδειγματιστούμε ως λαός πάνω σε επίκαιρα θέματα, όπως το προσφυγικό», ανέφερε σε σύντομο χαιρετισμό της η αντιπρόεδρος της Πινακοθήκης, Άννυ Ψάρρα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διατέθηκε το ημερολόγιο του ΠΟΚΕΛ και μοιράστηκαν δωρεάν οι περιορισμένοι σε αριθμό σελιδοδείκτες με ρήσεις του Ν. Καζαντζάκη, ενώ η παρουσίαση έγινε από τους συντονιστές του ΟΦΙΝΙΚΑΛ, Νίκο Σκεντέρη και Βαγγέλη Ρεμπάπη, υπό τον γενικό συντονισμό του προέδρου του ΠΟΚΕΛ, Αργύρη Γιουρούκη.

 

 

Μοιράσου το άρθρο