“Ο Βιβλιοπόντικας” – Παραστάσεις και εργαστήρια για σχολεία από τον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα

Στο πλαίσιο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων, ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, παρουσιάζει τον “Βιβλιοπόντικα”, με παραστάσεις στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο και εργαστήρια στο Μουσείο Κούκλας.

Ο Βιβλιοπόντικας είναι ένας ποντικός που του αρέσει να τρώει ..βιβλία!
Φανταστείτε λοιπόν με πόση χαρά περιμένει τα Χριστούγεννα, όπου όλα τα ράφια στις βιβλιοθήκες αλλά και τα κρεβατάκια των μικρών παιδιών είναι στολισμένα με νόστιμα χριστουγεννιάτικα παραμύθια.

Μαζί με την αγαπημένη του Τίτα Γραβιέρα και τα τρία τους ποντικάκι , τον Χαρτοπόντικα, τον Κασεράκη και την Λαδόκολλα Φέτα, θα μαγειρέψουν για εσάς αστείες χριστουγεννιάτικες ιστορίες!

Πρώτο πιάτο σούπα παραμύθι!
Δεύτερο πιάτο βιβλία για χορό!
Τρίτο πιάτο… το κουκί και το ρεβύθι!
Και για επιδόρπιο… νουβέλα παγωτό!

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από τη σειρά βιβλίων του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκης, σε διασκευή για κουκλοθέατρο από την Φωτεινή Καλούδη.

Οι μασκότ του Βιβλιοπόντικα και της Τίτας Γραβιέρας είναι μια ευγενική προσφορά του νηπιαγωγείου “Παιδική Πολιτεία” από την Ξάνθη για τους μαθητές της Λάρισας.

Να γιατί τα βιβλία είναι… θησαυρός! Γιατί ενώνουν τους ανθρώπους που αγαπούν τα βιβλία όπου κι αν βρίσκονται. Μα καμιά φορά, στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, τα τρώνε κιόλας!

Μια παράσταση με θεατρικές κούκλες – ποντικάκια και τη μασκότ του Βιβλιοπόντικα και της Τίτας Γραβιέρας για όμορφες αναμνηστικές χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες, άφθονο παιχνίδι και χριστουγεννιάτικα κάλαντα!

Στο τέλος της παράστασης, όλα τα παιδάκια θα κατασκευάσουν τον δικό τους Βιβλιοπόντικα για να παίξουν νόστιμο κουκλοθέατρο στο σπίτι τους!

Παίζουν: Ειρήνη Γκότση & Φωτεινή Καλούδη

Η παράσταση απευθύνεται σε σχολεία για τμήματα έως 25 παιδιών.
Διαθέσιμες ημερομηνίες: 2,3,7,8,9,10,14,15,16,17 Δεκεμβρίου ώρες 10:00-11:30.
Διάρκεια παράστασης και κατασκευής κούκλας: 90 λεπτά.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410251657.

Μοιράσου το άρθρο