Ο Λάζαρος Μουταφίδης μας μιλάει για το διαφορετικό cafe που άνοιξε και τις μαγειρικές του

Συνέντευξη στον Απόστολο Παπαδόπουλο

 

Πριν καιρό έπεσα τυχαία πάνω σε ένα βιντεάκι του στο YouTube και μου κέντρισε κάπως το ενδιαφέρον η προσπάθειά του να πείσει κυρίως τους εργένηδες και γενικά όσους και όσες ζούνε μόνοι και δε το έχουν πολύ με την μαγειρική, να πειραματιστούν με την κουζίνα, με απλά υλικά, φτιάχνοντας νόστιμα και εύκολα πιάτα και σνακ.

Πάνω απ’ όλα όμως αυτό που προσέχει στα φαγητά που φτιάχνει ο Λάζαρος Μουταφίδης είναι το να γίνονται όσο το δυνατόν με πιο υγιεινά υλικά και συγχρόνως να είναι νόστιμα, η χρυσή τομή της γαστρονομίας δηλαδή.

O Λάζαρος δεν έχει ασχοληθεί ποτέ στην ζωή του επαγγελματικά με μαγειρική ούτε καν έχει πάρει μέρος σε κάποιο σεμινάριο, τόλμησε όμως εκτός από το κανάλι του στο YouTube να ανοίξει ένα Café σε κεντρικό δρόμο της Λάρισας, το οποίο δεν είναι ακριβώς Café, ούτε μαγαζί με σνακ, βασικά ας μας εξηγήσει αυτός καλύτερα για το τι πρόκειται.

“Το Art café The Kitchen Project είναι ένα κατάστημα το οποίο θα μπεις μέσα και θα έχεις τον καφέ σου, το πρωινό σου το σνακ σου, το μεσημεριανό, το απογευματινό σου, με λίγα λόγια είναι ένα κατάστημα στο οποίο από τη στιγμή που περάσεις την πόρτα του θα φροντίσει για την ημερήσια διατροφή σου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.” μας εξηγεί ο Λάζαρος.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει το Art café να διαφέρει; O Λάζαρος είναι ξεκάθαρος:

“Αυτό που μας κάνει μοναδικούς είναι ότι κοιτάμε στα μάτια τον πελάτη γιατί για μας ο κάθε πελάτης είναι ξεχωριστή μονάδα, ξέρουμε τις ανάγκες του και προσπαθούμε να τον καθοδηγήσουμε βάση των αναγκών που έχει στην ημέρα του, για να μην κάνει λάθη στην διατροφή του, διαθέτουμε και διατροφολόγο στο κατάστημα, ο οποίος εξάγει όλα τα μακροθρεπτικά στοιχεία που πρέπει να λάβει κάθε άτομο καθημερινά”.

Όσον αφορά τώρα τα βίντεο του στο YouTube και γιατί επέλεξε να το κάνει μας λέει ότι ο λόγος ήταν κυρίως η προσέλκυση κοινού:

“Ο λόγος που δείχνω τη δουλειά μου στο YouTube είναι κυρίως διαφημιστικός, για να δει κόσμος την δουλειά μου και έξω από τη Λάρισα, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε είναι ένας τρόπος χαλάρωσης από την πολύωρη εργασία και με κάνει να περνάω πολύ όμορφα, ευτυχώς πάντως έχω πολύ μεγάλο feedback για τόσο μικρό κανάλι, βλέπω μεγάλη ανταπόκριση από πλευράς κόσμου, μου λένε και μου γράφουν πολλοί «δοκίμασα αυτήν την συνταγή σου», αυτό όλο μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση”.

Ο κόσμος όμως αναζητά το υγιεινό φαγητό ή προτεραιότητά του είναι το junk food;

“Ο κόσμος είναι πολύ μπερδεμένος  όσον αφορά το ποιοτικό φαγητό, πλέον οι ρυθμοί είναι πολλοί γρήγοροι και κάποιος που δουλεύει θέλει να φάει κάτι απ’ έξω που να είναι υγιεινό αλλά συγχρόνως είναι και πολύ μπερδεμένος σχετικά με το τι είναι υγιεινό, γι’ αυτό το λόγο εγώ και οι συνεργάτες μου προσπαθούμε να τους βάλουμε στο σωστό μοτίβο διατροφής, σε μια ισορροπημένη διατροφή δηλαδή.”

Δε γινόταν να μην τον ρωτήσω για την περίοδο της πανδημίας που διανύουμε.

“Η κατάσταση με τον Κορονοϊό μας επηρέασε όλους, όχι μόνο γιατί έχουμε κατάστημα εστίασης, αλλά επειδή αποκρίνομαι σε κοινό που πηγαίνει σε γυμναστήρια, και τώρα τα γυμναστήρια έχουνε κλείσει, άρα επηρεάζει και εμάς, η δουλειά μας μπορεί να πάει καλά ακόμα και αυτή την περίοδο αλλά αν δεν ανοίξουν σύντομα και τα μεγάλα μαγαζιά και υπηρεσίες και γενικά η μεγάλη εστίαση εμείς, τα μικρά take away θα σβήσουμε.”

https://www.youtube.com/watch?v=YHW4VItn2yc

Ας ευχηθούμε λοιπόν να πάνε όλα καλά στον Λάζαρο και σε ότι κάνει και μακάρι να ακολουθήσουν το παράδειγμά του κι άλλοι επαγγελματίες γιατί σε αυτή την πόλη έχουμε πραγματικά ανάγκη να δούμε ξεχωριστά πράγματα.

Μοιράσου το άρθρο

Ο κόσμος είναι πολύ μπερδεμένος όσον αφορά το ποιοτικό φαγητό, γι' αυτό το λόγο εγώ και οι συνεργάτες μου προσπαθούμε να τους βάλουμε στο σωστό μοτίβο διατροφής, σε μια ισορροπημένη διατροφή δηλαδή.