Ο Λαρισαίος σκηνοθέτης Πασχάλης Μάντης και η πιανίστρια Έλενα Ξυδιά αναδεικνύουν την Θεσσαλία

Την προώθηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλίας και γενικότερα της Ελλάδας κάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο 2 καλλιτέχνες ο Λαρισαίος σκηνοθέτης Πασχάλης Μάντης και η πιανίστρια του μουσείου της Ακρόπολης Έλενα Ξυδιά.

Κατα την διάρκεια του lock down και όταν όλα τα πάντα ήταν κλειστά γεννήθηκε μια πρωτότυπη ιδέα.

Αποφάσισαν να υλοποιήσουν παρα τις δυσκολίες και απαγορεύσεις ένα καινοτόμο πρότζεκτ με φόντο τα σημαντικότερα μνημεία φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Έχοντας διάθεση για δημιουργία και μην αντέχοντας την αδράνεια πήραν την απόφαση και δημιούργησαν απίστευτης αισθητικής μουσικές ταινίες μεταφέροντας ένα πιάνο στα πιο απίθανα σημεία της Ελλάδας.

Λίγους μόνο μήνες πριν έρχεται η άρση του lock down και αποφασίζουν να δημοσιοποιήσουν το προτζεκτ.

Ανοίγουν και πάλι τα διεθνή φεστιβάλ και παίρνουν την απόφαση να προωθήσουν την Ελλάδα συμμετέχοντας με τη μουσική ταινία Natural heritage of greece-Meteora η οποία και μετρά ήδη 4 διεθνή βραβεία στις πρώτες της συμμετοχές!

Το πρότζεκτ απασχολεί κάθε πανελλήνιας εμβέλειας κανάλι ταξιδευει σε κανάλια του εξωτερικού και αποσπά τις πιο κολακευτικές κριτικές προβάλλοντας παντού Ελλάδα!

Σκιάθος,Ακρόπολη,Σκιάθος,Λίμνη Πλαστήρα,Καταρράκτες Παλαιοκαρυάς, Είναι μερικά μόνο απο τα πρότζεκτ που ακολουθούν και θα δημοσιεύονται ανα τακτά χρονικά διαστήματα με το πρώτο από αυτά τη σκιάθο να έχει πάνω από 100000 προβολές ενώ ήδη υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από φορείς για την δημιουργία νέων μουσικών ταινιών σε σημαντικά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Να σημειωθεί οτι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια προώθησης της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας (Σιλια κριθαριώτη,Νίκος Τάκης,Μητρόπουλος) και πολλοί Λαρισαίοιεπιχειρηματίες καθώς και επιχειρήσεις απ ολη την Ελλάδα Τζένη Καρέλα Χ.Γεννιτσεφτσής,Δ.Παπαπλέξης,Β Σιδέρης,Γ Καρυώτης, SkiathosLife.gr Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Σκιάθου – ΕΕΣΥΣ Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου Hellenic seaways Anes ferries Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΩΤΕΥΣ Skiathos Hair-Nails&Make-up Beautique salon.

Χάρη στο έργο τους γίνανε είδηση σε πολλές ενημερωτικές εκπομπές.

 

Μοιράσου το άρθρο