Ο Όμιλος Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας διοργανώνει το 11ο Συνέδριο Λαρισαϊκών Σπουδών

To 11ο Συνέδριο Λαρισαϊκών Σπουδών διοργανώνει την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 στο «Χατζηγιάννειο» ο Όμιλος Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας.

Σκοπός της επιστημονικής αυτής συνάντησης είναι να παρουσιαστούν νέες μελέτες που να φωτίζουν πτυχές του ιστορικού παρελθόντος της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής της από την προϊστορική εποχή έως τους νεώτερους χρόνους και το 1940. Ο Όμιλος επί 35 συναπτά έτη εστιάζει το ενδιαφέρον του στην έρευνα, καταγραφή, μελέτη και παρουσίαση του ιστορικού παρελθόντος του θεσσαλικού χώρου.

Στο συνέδριο καλούνται να λάβουν μέρος οι αρχαιολόγοι, οι ιστορικοί και οι ιστορικοί ερευνητές, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον χώρο της λαρισαϊκής ιστορίας. Έτσι, ώστε με την παρουσίαση του έργου τους να ενισχυθεί η δεξαμενή καταγραφής και ανάδειξης της πολύτιμης τοπικής ιστορίας, συμβάλλοντας στη διάσωσή της και στην αποφυγή της λήθης.

Το συνέδριο, το οποίο διεξάγεται εξ αναβολής, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων. Η διάρκεια της κάθε ανακοίνωσης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 20′ λεπτά.

Όσοι, επιπλέον, επιθυμούν να λάβουν μέρος, καλούνται να στείλουν την πρότασή τους στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις vasso.noula@gmail.com, kon_theo@yahoo.gr ή να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 6932330438ή 6978939024. Τα πρακτικά του συνεδρίου θα εκδοθούν με ευθύνη του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας.

Μοιράσου το άρθρο