Πέμπτες γαλλικού κινηματογράφου από το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

Κάθε Πέμπτη CINEραντεβού στο Γαλλικό Ινστιτούτο στις 20.00 για να ανακαλύψετε μοναδικές ταινίες του γαλλόφωνου σινεμά. Οι ταινίες προβάλλονται με υπότιτλους στα ελληνικά.

Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε κατόχους πιστοποιητικού εμβολιασμού, πιστοποιητικού νόσησης ή αρνητικού αποτελέσματος διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) το οποίο πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός 48 ωρών πριν την εκδήλωση. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου και καθ’όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Για την είσοδο στο Γαλλικό Ινστιτούτο είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, καθώς και ο έλεγχος όλων των χειραποσκευών. Μπορεί να πραγματοποιηθεί θερμομέτρηση κατά την είσοδο. Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος εφαρμόζει με σχολαστικό τρόπο τα μέτρα προστασίας και τήρησης αποστάσεων σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ.

 

Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2021 : Έκθαμβοι

Έκθαμβοι (Les Éblouis), της Sarah Suco (89′ – 2019 – Γαλλία)
με τους Camille Cottin, Jean-Pierre Darroussin, Eric Caravaca

Σύνοψη:

H δωδεκάχρονη Camille, παθιασμένη με τις τέχνες του τσίρκου, είναι η πρωτότοκη μιας πολύτεκνης οικογένειας. Οι γονείς της αποφασίζουν να ενταχθούν σε μια καθολική κοινότητα που πρεσβεύει τον κοινό βίο και την αλληλεγγύη, στην οποία αφοσιώνονται πλήρως. Η νεαρή κοπέλα αναγκάζεται να αποδεχτεί έναν νέο τρόπο ζωής που θέτει σε αμφισβήτηση τις προσωπικές της επιθυμίες, την κοινωνική της ζωή και τους προσωπικούς προβληματισμούς της. Η Camille ξεκινά έναν αγώνα για να ξεφύγει από την επήρεια της κοινότητας, να επανακτήσει την ελευθερία της και να σώσει τα αδέρφια της.

 

Πέμπτη 18 Νοέμβρη  2021 : Το κορίτσι με το βραχιόλι

Το κορίτσι με το βραχιόλι (La fille au bracelet), του Stéphane Demoustier (95′ – 2019 – Γαλλία)
με τους Melissa Guers, Roschdy Zem, Chiara Mastroianni, Anaïs Demoustier

Σύνοψη:

Η Lise, 18 χρονών, ζει σε μια σύγχρονη συνοικία και μόλις πήρε το απολυτήριό της. Αλλά εδώ και δυο χρόνια φοράει ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι διότι κατηγορείται ότι σκότωσε την καλύτερή της φίλη.

 

Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2021 : Notre dame

Notre Dame, της Valérie Donzelli (88′ – 2019 – Γαλλία, Βέλγιο), με τους: Valérie Donzelli, Pierre Deladonchamps, Thomas Scimeca

Σύνοψη:
Η Maud Crayon είναι αρχιτεκτόνισσα, μητέρα δύο παιδιών και λόγω μιας τεράστιας παρεξήγησης, νικήτρια του μεγάλου διαγωνισμού του Δήμου Παρισίων για την αναδιαμόρφωση της πλατείας της Notre-Dame… Μεταξύ αυτής της καινούργιας ευθύνης, της πρόσφατης επανασύνδεσής της με τον νεανικό της έρωτα και πατέρα των παιδιών της, τον οποίο δεν καταφέρνει να παρατήσει εντελώς, η Maud Crayon θα βιώσει μια καταιγίδα. Μια καταιγίδα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει για να καταξιωθεί και να απελευθερωθεί.

 

Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2021 : Felicità

Felicità, του Bruno Merle (82′ – 2020 – Γαλλία)
με τους Pio Marmai, Rita Merle, Camille Rutherford

Σύνοψη:

Για τον Tim και την Chloé ευτυχία είναι η μποέμικη χωρίς δεσμούς ζωή. Αλλά κάποτε όλα έχουν ένα τέλος. Η κόρη τους Tommy, ξεκινάει το Γυμνάσιο αυτή τη χρονιά και δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει την πρώτη μέρα στο σχολείο. Αλλά αυτό ήταν πριν εξαφανιστεί η Chloé, πριν ο Tim κλέψει ένα αυτοκίνητο και πριν εμφανιστεί ένας αστροναύτης.

 

Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2021 : Ασημένιο πνεύμα

Vif-argent | Ασημένιο πνεύμα (143΄-2019-Γαλλια)

Συνοψη:

Ο Juste περιπλανιέται στο Παρίσι προς αναζήτηση προσώπων που μόνο αυτός μπορεί ναβλέπει. Συλλέγει την τελευταία τους ανάμνηση πριν τους βοηθήσει να περάσουν στον άλλο κόσμο. Μια μέρα, μια νεαρή γυναίκα, η Agathe, τον αναγνωρίζει. Εκείνη είναι ζωντανή, αυτός είναι φάντασμα. Πως θα μπορέσουν να αγαπηθούν, να εκμεταλλευτούν αυτή την δεύτερη ευκαιρία;

Μοιράσου το άρθρο